27/2-10

Och idag (28+5) har vi suttit i Hudik från klockan 14 till klockan 17. Satt hemma i morse och var jätte orolig, tycker inte alls att jag känt den ena tvillingen eftersom jag trodde de låg som de gjort hela tiden. Så jag ringde in till förlossningen och de tyckte att vi skulle komma in så fick de lyssna och titta så vi åkte upp, och väl där blev jag kopplad till en CTG och då ville inte tvillingen som jag var orolig över vara med och ligga still utan sparkade bara på dopplern så det var svårt att fånga den. Men båda två mådde bra, men vi fick göra om kurvan en gång för de blev inte riktig registrering tydligen. Sen fick vi vänta från klockan 15 till 16:40 för att få göra ett ultraljud och då såg jag rätt tydligt att de flyttat på sig rätt rejält, fast det såg vi också när de letade hjärtljud med ctg. De ligger i princip i tvärläge. Men läkaren som utförde ultraljudet var nog stressad och undrade varför jag var orolig.... Ja du, när jag inte känt sparkar från den ena (vad jag visste) på länge så är det väl klart att jag blir orolig. Trodde det var bättre att åka in en gång för mycket än en gång för lite.. Men så är man ju skapligt överkänslig när man är gravid också. :-P


Nu ska vi ha lite mys med majskolvar och lite yatzy :-)


kram!


25/2-10

Och nu har jag krånglat till bloggen. Hade väl typ tusen inlägg från den 23e och nu råkade jag ta bort ännu fler. Är lite besviken på mig själv faktiskt. Mest av allt är jag förbannad!!! :-P

idag är det vecka 29 (28+3) och det går bara fortare och fortare :-) Längtar tills jag får träffa de små som lever rullan i min mage. :-) Spydde dock i morse, och jag spydde i måndags. :-P

Uppdaterar uppgifterna om småsnuttarna en gång till :-)
Knodden med huvudet ner vägde i vecka 28 (27+3) 1080 gram och i vecka 29 (28+0) hade h*n hjärtslag på 152 och knodden med huvudet upp vägde i vecka 28 (27+3) 1008 gram och i vecka 29 (28+0) hade h*n hjärtslag på 148. Mitt hb värde låg på 122, jag vägde 79 (sammanlagt +12 kg) och blodtrycket låg på 103/64. (tror jag) :-) Och blodsockret var helt okej :-)


Idag är det exakt 80 dagar kvar tills det är den stora dagen! :-) Och på söndag ska vi på dop för Mickis son :-) (Toffes syskonbarn) Hittade lite kläder som jag ser ut som en stor blå val i, toppen att inte ha några kläder överhuvudtaget :-)


Vi hörs!


kram


Vecka 28 (27+4) Och snart kommer ny bild :-)


19/2-10

Och idag har jag tagit det lugnt hela dagen. Och då har jag knappt fått några sammandragningar så det är väl det som är lösningen antar jag. Ska prata med barnmorskan på måndag så får vi se hur hon tycker att jag ska göra.
Får se om pappa följer med mig eller om jag ska åka själv :-) Eftersom Toffe är ute och åker lastbil söndag-onsdag så ska jag göra mig bekväm i lägenheten och bara mysa och försöka slappna av.


Nu sitter vi hos Toffes syster och har ätit hemlagad pizza, vilket var toppen och godare än någonsin.

vecka 28 (27+4) idag och tiden går så jäkla fort så jag blir nästan rädd!
Längtar efter nästa UL, då får jag ta mig i kragen och fråga :-)


Kram på er!

18/2-10

11:14

Idag har vi vart och tittat på våra knoddar! :-) Blev dock missförstånd mellan mig och Toffe så blev aldrig att fråga om kön, och vi fick inte reda på någon vikt eller några mått idag men de växer och mår bra där inne verkar de som :-) De rör sig otroligt mycket och de ligger fortfarande kvar som de gjorde för två veckor sen :-)

Ska tillbaka om tre veckor, men innan ska jag åka ner och njuta av en vecka med min mamma och min styvpappa. Längtar mer än jag någonsin kunna gjort innan! Vill bara hem nu, känner mig så malplacerad här uppe. Det är inte här jag hör hemma, tyvärr.

Nu ska jag kolla FL och sen ska jag gå hem.

Kram


16:26

Tog en dusch när vi kom hem förut, sen har jag legat nästan hela dagen. Har så jäkla mycket sammandragningar, nästan hela tiden. Men ska in och handla lite sen och sen orkar jag inte mer idag, är rädd för att det ska bli något om jag inte vilar.

Längtar efter min goa, rara mamma. Men nu har jag kollat lite tågtider och sådär och Toffe sa att han kunde skjutsa mig till Gävle och mamma sa att hon kunde hämta mig i Örebro, så det enda jag behöver är att hitta rätt tåg ;-) Det tycker jag är skönt!


Kram på er!

17/2-10

Och jag håller på att längtar ihjäl mig efter ultraljudet imorgon, så får vi se vad det är för krabater jag bär på :-) Är dock ledsen och nedstämd idag också, inte hämtat mig efter att mamma åkte igår så hade gärna legat kvar i sängen hela dagen. Orkar inte vara utan henne dom här perioderna längre, måste hitta en lösning på det annars kommer jag gå under, det känns förjävligt att vakna och känna all den här tomheten varje morgon.
Jag låter kanske väldigt mammig, och så kanske det är. Men jag är inte gjord för att vara utan henne, och att bo här uppe kommer inte funka för mig i längden. Jag behöver min familj, mina vänner och de bekanta, för så funkar jag.

Nu är jag verkligen inne i världens depp-period. Men ska försöka se fram emot morgondagen!


Kram på er!


Min graviditet - BF Sön 16 maj 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 17 feb 2010.
Din graviditet startade Mån 10 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 24 aug 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 192 av 280. (68,6%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 2 fulla dagar (v27+2).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 16 maj 2010
Du har 88 dagar kvar till beräknad förlossning.

16/2-10

Idag så har jag och älskling vart tillsammans i ett och ett halvt år, tiden går så fort!!
Och idag skulle vi vart på ultraljud, men det blev inställt och min mamma fick alltså inte se våra små liv så idag är jag väldigt ledsen. Dessutom så ska hon åka hem så det är en tung dag!!

Vecka 28 (27+1) idag och tiden snabbar på, men jag är ändå orolig för ultraljudet som blev flyttat till torsdag.
Sover dåligt på nätterna numer och oroar mig för mycket saker. Hoppas på att det kan ordna sig så att jag kan åka ner till mamma om två veckor och Toffe kommer till helgen med bil.


Nu ska jag försöka göra lite nytta i skolan, har dock ingen lust så kommer gå trögt.


Kramar!

14/2-10

Alla hjärtans dag, och vi har inte firat alls faktiskt ;-P Bara genom att storstäda lägenheten och bilen inför mammas ankomst, det duger bra för mig att jag fick hjälp med det. Skulle gått på bio i helgen egentligen, men de visar INGA bra filmer i Söderhamn och vi har inga pengar för att ta oss ner till Gävle. (biobiljetterna går dessutom ut den 3 mars!! :-P )


Blev lite orolig igår och imorse när jag inte känt knoddarna ordentligt som jag brukar göra. Men så fort jag berättat om min oro för Toffe så la jag mig på soffan och då såg det ut som att det kokade i magen för att de / någon av dem sparkade så mycket. Men nu har de lugnat sig lite igen.


Idag är sista dagen i vecka 27 (26+6) :-) Och imorgon är det en ny vecka och på tisdag är det TUL, är jätte nervös varje gång och lika glad efteråt när jag sett att de mår bra. Den oron kommer nog aldrig riktigt släppa förns jag har de i mina armar.


Nu ska jag kolla FL och sen ska jag gå ner och umgås lite :-)

Kram

13/2-10

Blir kort idag, ska snart tvätta och greja och fram tills dess ska jag lata mig på soffan :-)

Snart är det TUL igen, och jag hoppas våra små liv mår bra!

Vecka 27 (26+5) idag. :-)

Kram på er!


12/2-10

Sitter just nu i skolan och är totalt slut! Mår illa, är yr och får ont i magen när jag går, känns som att jag skulle ha stannat i sängen idag.  Men nu ska det göras det allra sista på projektarbetet så att jag kan släppa det sen :-)

Vecka 27 (26+4) idag. Och tiden tuffar på, dock lite sakta. Jag längtar ju efter er där inne!! :-)

11/2-10

Sitter just nu i skolan och jobbar med det sista på projektarbetet, så man kan släppa det. :-) Fick reda på att jag klarade det teoretiska på fordonsmonterad kran iallafall. Sen hur det blir med det praktiska vet jag inte, att stå och hålla på med en godskran är väl inga problem men aldrig aldrig att jag klättrar upp i en timmerkran. Det är jag alldeles för stor och klumpig för. :-)

Igår satt vi och pratade så länge så klockan var långt efter tolv innan vi somnade och jag vaknade med ett ryck av att min vad hade låst sig och det gör så fruktansvärt ont. Så det var bara att försiktigt stretcha emot genom att vika upp tårna. Klockan ringde vid sju, tio över, tjugo över, halv, tjugo i SEN gick Emma upp. Tog en vitamintablett, en c-vitamin och två knäckebröds smörgåsar. Sen fick jag syn på något som äcklade mig så jag spydde i vasken, knäckebröd ser INTE härligt ut när det har tuggats en gång. Det liknade mest något som hör hemma i en kattlåda, vilket gjorde att jag blev ännu mer äcklad och behövde spy ännu mer. Hahaha, men det var bara att tvätta och torka ur vasken, tvätta sig runt munnen och borsta tänderna och sen ge sig iväg till skolan. :-)


Igår kväll när jag lagt mig så drog de igång med riktiga kombinationer i magen, även "lill*n" som jag tyckt varit så stilla var helt galen! Var tvungen att gå upp två - tre gånger för att kissa så att de inte skulle ha så mycket att sparka på, eftersom varenda spark gjorde att jag var tvungen att knipa igen. Men det var så himla härligt och roligt att känna de små så jag kissar gärna på mig igen. Fast jag kanske aldrig berättade om den lilla incidenten när jag kissade ner mig? Kommer faktiskt inte ihåg :-)

Vecka 27 (26+3) och veckorna bara rusar iväg, men kan ändå inte låta bli att tycka att det går långsamt för jag vill träffa våra små barn! :-)Nu ska jag väl fortsätta göra klart och röja undan :-)


Kram

10/2-10

Och idag har jag klarat C-skrivningen :-) Är jätte nöjd. Dock fick jag 44, och godkänt var 44 men vad gör det om hundra år? Jag har ju klarat den iallafall!! :-D

Knoddarna lever rullan imagen, dock tror jag tvillingen som är lite mindre och väger med huvudet neråt är lite mer stillsam av sig. Om den nu inte flyttat på sig och flyter omkring på något annat ställe :-)
Skulle skriva också att vikterna på barnen är från vecka 26 (25+1)


Och jag fick världens bästa nyhet igår!!! Mamma kanske kommer upp på söndag och åker hem på tisdag. Så jag får träffa henne och hon ville följa med på ultraljudet, så frågar man barnmorskan som gör det snällt så kanske mamma får följa med in och stå i ett hörn och kika på barnbarnen.
Blev så ledsen härom dagen över att jag inte får uppleva allt det här med mamma, så jag hoppas verkligen att hon får följa med in och titta på dem.

Jag är som sagt lite orolig över den lilla tvillingen eftersom h*n inte verkar lika livlig men det vet man ju aldrig. Någon som har erfarenhet av detta?

Är det någon som fått tvillingar som är intresserad över att berätta deras förlossningshistoria?
Har börjat fundera vääldigt mycket över förlossningen nu.
Har tillochmed lagt i ett ID i min blodgruppsmapp så att om det skulle hända något är det bara att grabba tag och åka.
Tror nästan jag ska göra iordning BB-väska om någon / några veckor så att det är klart.

När började ni med förberedelser?


Och sist av allt, en efterlysning!!! *trumvirvel* ;-)
Vi letar efter ett skötbord för tvillingar, eller kanske en liten bredare byrå eller liknande.kram på er!

9/2-10

Är jätte trött idag och blir inte så långt inlägg. Har uppskrivning för C-kortet imorgon.

Idag har inte vart bra, har haft halsbränna, spytt och vart jätte yr.

Igår kväll hade jag tv-dosan på magen när jag låg ner och de drog igång och sparka som tusan på den så den for upp i luften lite grann :-DNu ska jag gå.


Kram på er!

8/2-10

Och BM-besöket är avklarat. Hon läste journalen från UL i vecka 26 (25+1)
Tvilling 1 ligger alltså med huvudet neråt, förmodligen, och väger 714 gram och hade hjärtljud på 136.
Tvilling 2 ligger med huvudet uppåt och väger 785 gram och hade hjärtljud på 140.

Mitt SF-mått är 32 cm, och jag väger numer 78 kg. :-O Gått upp 11 kg sen start.
Börjat få små, små bristningar på vänster höft men det är knappt något men det kommer väl :-)
Skrev upp oss för föräldragruppen idag, det blir i mars som den drar igång så det ska vi nog hinna vara med på, hoppas vi :-)


Nu ska jag försöka åka hem och äta och städa lite.


Kram på er!

7/2-10

Och idag är det sista dagen i vecka 26 :-) (25+6)
Imorse fick jag några rejäääla slag/sparkar mot revbenen. Haha, som sagt... Det är lika häftigt varje gång och jag längtar så mycket tills de vill titta ut och vara med oss. Dock vill jag att de ska må bra, så de får gärna stanna till vecka 35 minst :-) Även fast det är tungt och kämpigt så är det väl det de mår bäst av.

Imorgon är det BM-besök, och jag längtar så mycket efter att få höra hjärtljud.Nu ska jag springa på affären och sen ska jag hem och värma lite mat och sitta i soffan.
Underbart väder idag, så ska försöka ta mig ut på en promenad på fem minuter iallafall.
Har ju vart alldeles för kallt och jag har inte mått så bra i kroppen men nu kan vi försöka, men vågar inte gå själv så ska ta med mig Toffe :-)


Kram på er!

5/2-10

Hallå allihopa! IDAG HAR VI EXAKT 100 DAGAR TILL 16 MAJ!  :-)
Undra hur många av dem som går :-)

Sitter just nu och är VRÅLHUNGRIG!! Började med maten hemma men då skulle vi tydligen äta hos Toffes mamma så då ställde han in det i kylen och vi gick hit.

Barnen sparkar så att jag trillar av här, men det är en häftig känsla när jag ser hur det buktar ut och rör sig där inne! :-D

Gjorde prov idag, hoppas på att det gått bra så att jag kan släppa den kursen och fortsätta att mata på med de andra kurserna jag behöver. På måndag är det BM, på onsdag är det uppskrivning och sen UL tisdagen därpå. Jag känner att det är mycket att se fram emot.  Sen så ska vi snart få kolla på en vagn som vi fått, se om man kan fixa några tillbehör och sådär. :-)


Nu ska jag gå och hjälpa till med maten.


Kram!!


Uträkning utgår från dagens datum: Fre 5 feb 2010.
Din graviditet startade Mån 10 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 24 aug 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 180 av 280. (64,3%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 16 maj 2010
Du har 100 dagar kvar till beräknad förlossning.


4/2-10

Och idag har jag vart så himla yr så vid lunch fick Toffe skjutsa hem mig så jag fick lägga mig ner. Kan inte sitta eller stå längre stunder så nu börjar det verkligen kännas.
Barnen buffar och håller på och det är så himla härligt! :-)


Har ett prov imorgon så jag ska väl sätta mig och plugga efter maten, sen så blir det att plugga lite körkorts teori imorgon kväll.

Längtar tills måndag så att jag kan få höra deras hjärtljud igen :-)


BILD UPPDATERING!

Liggandes i vecka 25 (24+6)


Igår, vecka 26. (25+2) :-)

3/2-10

Tack för alla förslag :-) Våran vagnbudget är ju inte jättestor så jag får leta vidare på begagnat på tex blocket men jag fick många tips så det känns toppen :-) Har en bekant som har en vagn som de skulle hålla på.

Igår när toffe och jag skulle sova så kände vi hur de vände och vred sig :-) vilken härlig känsla.


Och slutligen idag har lilla Emma trampat sig upp i en jäkla lastbil, haha!! Har uppskrivning på C-kortet nästa vecka och får komma tillbaka till hösten för att köra upp och skriva upp för yrkeskompetensen. :-) Skrev lite papper idag och då har jag sk studieuppehåll from vecka 15 om jag orkar gå så länge. Annars justerar hon datumet bara, det är skönt att ha en sån "garanti" :-) Projektarbetet är snart avklarat och svenskan är i princip klar så nu kan jag fokusera på mer på mindre saker :-)Vecka 26 (25+2) idag. :-)


Kram på er!

2/2-10

Men herregud, är ute och kollar efter vagn. Hittar ju inget bra alls. Någon som har förslag, bra länkar osv? Har ju inte en jätte budget direkt :-)Kram

1/2-10

hallå allihopa!  Idag har vi vart på ultraljud och jag är toppenglad varenda gång jag får se våra liv! Allt var bra med dem! En ligger med huvudet uppåt och den andra neråt, på varsin sida i princip! Jag känner typ att vad är haken när allt varit så bra på alla ultraljud? Jag är inte otacksam, men det brukar alltid vara något fel någon gång. Men jag älskar varje dag jag får uppleva med liven i magen.
Jag tror barnmorskan sa bort sig lite, eller så är det bara så man säger. "De rör sig så mycket, iallafall HAN" Mahahaa, jag vet inte om det är en eller två grabbar eftersom vi inte frågat men det spratt till i hjärtat när hon sa så :-D Det är fortfarande inte säkert att det är enäggs men det jag bryr mig om är att de mår bra och att vi om runt 12 veckor förhoppningsvis får vara med våra knoddar! :-)Ska tillägga efter fråga att de mätte knoddarna. Huvud, buk och lårben men jag förstår inte alls hur stora dem är men tydligen tillräckligt eller normalt eftersom de inte sagt till :-) De mätte också flödet i navelsträngarna, det lät jätte bra och det kändes jätte skönt att de kollade det :-)

Vecka 26 idag (25+0) och har tyvärr inte tillgång till mobilsladd så kan inte lägga upp någon bild :-(Kram på er!


Uträkning utgår från dagens datum: Mån 1 feb 2010.
Din graviditet startade Mån 10 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 24 aug 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 176 av 280. (62,9%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 16 maj 2010
Du har 104 dagar kvar till beräknad förlossning.

RSS 2.0