BVC!

Och våra pojkar bara växer! Vart tar tiden vägen?!!

Förra veckan när v gjorde en extra viktkontroll på Noel så vägde han 3770 gram, idag när vi var där så vägde han 4190!!!
Leon vägde för två veckor sen 3865, idag vägde han 4485! :-O


Vi gjorde ingen mätning idag eftersom vi ska tillbaka på läkarkontroll nästa vecka så blir det mätning och sådär då.

Inte konstigt att det börjar kännas i armarna ;-)

Känns inte...

Känns inte riktigt bra idag.. Blir så trött, slö och irriterad.. grabbarna är supergnälliga och ligger i blöja ute i vagnen och fortfarande är det för varmt. Bara klibbigt och äckligt.. 29 grader i skuggan visade det på..
Underbart om man kan vara ute och bada men de går ju inte så det känns jobbigt med värmen, speciellt när grabbarna blir som de blir. Längtar näääästan efter en regnig dag med massa mys och pyssel inne. ;-)

Nu ska jag fortsätta städa och dammsuga..

vilken värme!

Och man ska inte klaga, men jag och grabbarna blir inomhus tills det går att sitta på altanen.. Nu är det allt sommar, och igår kväll kune jag inte motstå så jag åt jordgubbar med mjölk och socker! Mums!!!! Grabbarna verkar inte ha tagit skada, varken utslag eller speciellt ont i magen. Än så länge..

Nu sitter jag o matar Leon och Noel ligger här och "ler" åt musiken från speldosan. Blinka lilla stjärna blir väl alltid en favorit hos barn? än så länge har vi inte fått några hjärteleenden eller känn-igen-leenden bara lite när vi pratat eller "fjantat" oss.


Funderar på en stödvila om de här två somnar..


Ännu en bra natt..

Inatt somnade grabbarna runt tolv, sov till tre och sedan vaknade Noel vid kvart över fyra igen och sedan vaknade dem vid sju och då klev jag upp. Åkte iväg och handlade lite mjölk, blöjor osv. Skönt att få åka lite själv, men det är så tomt utan barnen så när jag kom hem så satt jag med Noel i famnen en stund. Blir nästan lite rastlös när de sover, men idag har jag lite att pyssla med så man får ju passa på :-) Får se om det blir att lägga sig och vila en stund till senare på dagen. Men just nu ska jag lägga mig och läsa en bok, Inger Frimansson - Mörkerspår. Tyckte den var riktigt bra faktiskt och det var längesen jag läste en bok, finns liksom inte tid längre ;-) Men nu har jag läst samtidigt som jag ammat och sådär så det har gått riktigt bra!

Imorgon ska vi till BVC för vägning, som sagt.. Och det ska bli så spännande.. Leon måste lätt väga över 4 kg, Noel kanske lite under.. Han känns ju lite tunnare. Och imorgon kväll kommer Carro hit och klipper mig, dags att ordna det där fula som jag förstörde :-)

Hade besök av tjejerna igårkväll och det är så härligt att kunna träffa dem!! Det har jag verkligen saknat!

Nu ska jag krypa ner på sängen och läsa.

ha en bra dag!

bra natt!

Vid elva fick de både bröst och flaska, sov till halv två ungefär och var sedan "vakna" till halv tre - tre någon gång och sedan tror jag att de sov till klockan sex imorse :-P det var häääärligt!! Nu är grabbarna däremot jättegnällga och jag är jättehungrig! Nu vet jag precis varför maten inte funkat, men haft några bra dagar nu ändå.

Ska ta hand om de små nu.

skrik

Jag har  inga problem med att barnen skriker, men från att knappt skrikit alls till att skrika vääldigt ofta förvirrar mig!! Jag har inte ätit något anorlunda, har ätit samma saker princip hela tiden. Blir helt slutkörd av allt skrikande, de skriker nästan dygnet runt. Ibland samtidigt och ibland turas de om. Jag får inte sova speciellt mycket, imorse fick jag hjälp av mamma. Hon hämtade Leon först och sedan började Noel skrika då hämtade hon honom också så jag fick sova några timmar. Dessutom så är jag inte frisk, jag har fruktansvärt ont i hals, huvud och öron så det är lite av en kamp att inte bli irriterad. Och jag blir givetvis inte irriterad på barnen eller låter det gå ut över dem, jag är irriterad på mig själv. För att jag inte orkar, för att jag inte har en aning om var jag ska ta vägen oftast. Det är inte alltid lätt att vara tvillingmamma, men tröstar mig med att någon gång blir det väl bättre.

Bilder!

Våra älsklingar! Leon tv och Noel thSyskonmys!Vi! <3 Ser inte 100 ut! :-PLeon 13 juni<3
Noel 16 juni <3

Lördag..

Och vilket uuunderbart väder.. Har vart i stugan idag, gjorde inte speciellt mycket där. Fick sova en timme eftersom mamma tog pojkarna på promenad. Sen tog vi grabbarna och åkte hemåt och sen dess har vi suttit på altan med två ledsna pojkar men nu verkar de ha lugnat sig lite så jag passar på att skriva här och städa lite.

Midsommarafton var inte alls speciell, vi åkte hem från stugan vid fem eftersom jag var DÖDSTRÖTT! Pojkarna ville INTE sova utan var bara griniga så vi hade fullt upp. MEN på dagen så vände sig Leon från mage till rygg!! På plant golv så det var ingen lutning som hjälpte honom. Vääldigt roligt och jag blev så himla stolt / glad! :-D Noel var inte lika intresserad av att få ligga på mage så han fick ligga på rygg :-)

Nu ska jag ta och fortsätta städa lite och sedan får vi hoppas på att det blir lite läsning i någon bra bok ikväll.

har hittat datasladden nu, så i mån av tid ska jag lägga upp bilder..


Ha en trevlig kväll!

Amningen..

Jag har inte gett upp än.. En kort stund imorse tänkte jag att det spelar ju ingen roll, och på sätt och vis så gör det inte heller det men jag vet inte.. Fortsätter några dagar till och ser om mjölken kommit igång då :-)

Haft en go dag med bara slappning och tagit mig en skön dusch..


Ska snart göra lite mat åt oss.

sömn...

.. är något som inte verkar existera. Jag FÖRSTÅR att man inte kan sova hur mycket länge som helst när man ha två små.. Men bara få vila ögonen en timme? Grabbarna har varit fruktansvärt krävande nu några dagar. Hinner inte göra något och hinner inte vila, och inte äta.. Och nu verkar mjölken vara på väg att ta slut igen.. Trots att jag ammar, ammar, ammar.. Men jag hinner inte äta ordentligt. Det är omöjligt. Känner att jag är på väg mot en psykbryt och jag känner mig super stressad! :-(

Hääärligt!!

Gud vilket underbart väder! Har suttit ute i solen en stund men sen kände Noel för mat, vilket är toppen! Vi åkte till Karlstad med honom i förrgår, han var så fruktansvärt hängig och verkade inte må bra.. Mjölken började ta slut :-( Men nu har vi ammat, ammat, ammat så nu är det igång och jag har en pigg gosse som ligger i babygymmet och tittar :-) Den andra sonen ligger ute i vagnen på altanen och sover just nu..
Det har varit en krävande natt med LITE sömn!! Men alla jobbiga känslor försvinner när jag ser hur vakna grabbarna är, det är underbart!


Har fått lite ordning på rummet och det blev superfint! Det är en del kvar innan jag är nöjd men det är en god bit på väg.


Ikväll ska vi bada med grabbarna, för första gången. Det ska bli super mysigt!

Blir en tidig kväll eftersom natten var krävande.. Men det är väl så man inte ska tänka antar jag, brukar inte bli något av det ;-)


Kommer upp bilder så fort sladden är hittad. Den verkar borta?!?!



Söndag..

Och inatt blev jag superdålig. Fick sån fruktansvärd feberfrossa och mådde riktigt, riktigt dåligt. Tog en lång dusch men de hjälpte inte alls utan mådde bara ännu sämre. Sov två timmar vid tolv och när jag vaknade så mådde jag bättre, men inte helt bra. Men från klockan två och tills fem - sex någon gång så hade jag två pigga grabbar... Inte för att jag inte älskar när de är vakna och sådär, men kände att orken var väldigt klen!

Nu är rummet helt klart och idag ska jag börja pyssla där inne. :-) Imorgon kommer Toffe och då vill jag väldigt gärna ha det klart. Så i eftermiddag ska jag först göra glasstårta, sedan ska jag klippa mig men sen kan jag börja greja. Skulle väldigt gärna ta en tripp till IKEA men det går nog inte så min goa mamma skulle köpa med lite saker. Rummet är vitt, förutom en fondvägg. Vit under med svarta blommor, till det har jag fått en vit sängram och två nattduksbord i samma vita färg. Spjälsängen ska jag måla om till helvit när det finns möjlighet till det, trots att jag märker att det snart är HÖG tid för två sängar.. Tänkte köpa trähyllor på IKEA och måla dem med svart färg och ha på fondväggen. Sedan tänkte jag köpa ramar och måla, framkalla kort och hänga upp på en av de vita väggarna. Kanske den vägg där spjälsängen står. Det blir den vita byrån inne i rummet, med barnens kläder i och förhoppningsvis så kanske jag får låna en platttv som vi kan hänga på väggen. Sen ska jag köpa massa små mys i form av ljus och annat som gör MIG glad! :-)


Appropå det där med två sängar.. Igår natt så blev det en sån där kaskad, och grabbarna låg GIVETVIS bredvid varandra så Leon spydde ner hela sig själv, hela sängen och hela Noel. Har efter det provat att ha dem skavfötters, men det funkar inte lika bra. Och de verkar inte riktigt trivas utan varandra, men jag vill inte att de ska spy ner varandra :-P Som tur är så varje gång de hänt så har den pojk som blivit nerspydd legat med bakhuvudet mot spykråkan ;-)


Och jag fick frågan hur jag ser skillnad på dem.. Jag tycker de är sååå fruktansvärt olika, knappt så jag tror själv på att det är enäggstvillingar. Visst så ibland när de ligger inbäddade så är det svårt men i övrigt så är det lätt att se det. På min kompis blogg carolinsofia.blogg.se finns det kort på pojkarna. Där tycker jag defenitivt att skillnaden syns.. Dessutom så är Leon större och mycket större om magen. Men jag hoppas på att lilla Noel knappar igen det där snart ;-)


Nu ska jag gå och bjuda min familj på lite glasstårta..

Kram på er!

Egentid..

Jag älskar våra pojkar så mycket, älskar att ta hand om dem men jag får aldrig andas! Sitta i soffan och läsa en stund eller bara få åka ut en stund. Räcker med 2O minuter bara! Så min goa mamma har erbjudit sig att vara barnvakt en stund så det tror jag att jag ska utnyttja. Åka och prata lite skit i en halvtimme och sedan åka hem kommer göra susen!


Ha en trevlig kväll, för det hoppas  jag att jag får!

Kram

Förhoppningsvis..

Ja, förhoppningsvis kan jag skriva ett inlägg nu. Sitter och matar Noel, Leon har fått flaska men verkar inte nöjd så får bli att amma honom lite också.


Börjar väl från förra tisdagen.. Var i stan och skrev på faderskapspapper, hämtade min älskade mamma och åkte hem. Fick jättegod mat, trots att mamma var gästen så ville hon laga mat. Dagen förflöt lite lagom fort och mamma satt med sina sovande barnbarn i famnen i nästan två timmar. Gick och la oss allihop, pojkarna vaknade HELA tiden och ville ha mat! Tackar gud för min mor som hjälpte mig hela natten och gav flaska till den pojk jag inte ammade.. Det resulterade i att mamma inte fick sova mer än tre timmar på natten!

Klev upp vid åtta och åt frukost med mamma, Toffe sov fortfarande. Vi satt med barnen i några timmar, klädde sen på oss och barnen och åkte till Variant för att titta på lite mer kläder inför studenten. Vilket skämt! Insåg där och då att det inte bara är att klämma sig i storlek Small eller Medium längre.. Det är inte det att jag inte tror att jag gått upp i vikt, och inte att de inte var värt att kroppen blev som den blev, men fyyyfaaan är nog de enda jag kan säga!! Gick upp cirka 23 kilo, har gått ner 17-18 av de kilona efter 1 månad. Ska kämpa mig under startvikten med hjälp av mycket promenader och bra mat!
Åter till onsdagen så åkte vi hem och väntade på besök från BVC, de kunde komma på ett till hembesök och det var guldvärt! Leon vägde 358O gram och Noel 329O gram. Stora gossar!!!
Mamma började göra smörgåstårta till studenten och vi andra vimsade mer eller mindre bara omkring. Jag färgade håret och lyckades givetvis klippa bort det slitna på mig själv.
Runt klockan tio så kom min styvpappa och bror upp, det var så himla härligt!! Blev ett sent bad för grabbarna och sedan gick vi och la oss.

Torsdagmorgon blev stressigt eftersom vi skulle vara inne i stan vid kvart i nio, halv hade vi inte åkt än. Grabbarna skulle med och träffa klassen och lärarna så vi konkade upp en varsin bilbarnstol till högsta våningen inne på Staffan. PUUHH, herregud! De väger inte mycket men de blir otroligt tungt.
Satt och pratade och de andra fick sina betyg, jag blev utan och får mina på posten istället. Åkte hem igen.. Jag invigde mitt champangeglas med en cider och vi gjorde oss redo för att åka in till stan igen, allihop. Mamma tog  pojkarna i vagnen medans vi gick ut på trappen och sedan tog vi med oss vagnen på promenaden genom Söderhamn. Vek av lite tidigare och gick till bilen som vi fick ditkörd.
Åkte hem och resten av dagen bestod av smörgåstårtor, amning, sällskap och grillning på kvällen. Kände dock att humöret började tryta så blev tidig kväll.

Vaknade på fredagen och vår pack och flyttdag var här! Man vet ju inte riktigt var man ska börja men vi lyckades packa allt. Mamma, Micke, jag och Toffe slet som galningar! När allt var packat och klart och intryckt i bilar och förråd så skulle vi åka.. Nio dagar utan Toffe skulle det bli. Så vi åkte ner mot kristinehamn och stannade en gång efter vägen för blöjbyte och amnigng, det gick toppen. Våra underbara söner sov som stockar nästan hela vägen! Kom hem och monterade ihop spjälsängen och sedan kröp jag ned och somnade även jag som en stock.

Haft mycket besök och varit och fikat med mina vänner, fan vad härligt det är! Det är oerhört tomt utan Toffe men snart ses vi ju igen!

Igår var vi och vägde grabbarna.. Leon väger 3865 gram och Noel väger 366O gram. Båda var 52,4 lång och Leon hade ett huvudmått på 37,5 och Noel 37,4. :-) Snart väger de över 4 kg och jag förstår inte var tiden tagit vägen?!?! I förrgår "fyllde" de en månad och jag märker hur mycket mer medvetna och vakna de är.  Underbara älsklingar!


Inatt har det gått bra, duktiga grabbar! Och nu ska jag nog ta mig en bilsväng med pojkarna ut till skärgården och sedan vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Ikväll ska vi ta med pojkarna till min morfar iallafall, får se vad han säger om dem. Han var ju inte riktigt "glad" över det under graviditeten, men så är det väl med gubbar på 86 år. Det är väl lite tabu att tala om och lite pinsamt då att jag är så pass ung.


Det kommer bilder när jag har fått in ett bra internet, detta jag har nu kopplar bort hela tiden.


Kram på er!!


Ledsen..

.. Har inte tid att uppdatera något just nu. Men det kommer en längre uppdatering när jag har tid.. Tänkte bara skriva att jag inte gått under jorden :-P

Student!

>Men jag uppdaterar när det inte är fullt upp med barnen.

Städ..

Tar och städar och tvättar undan lite innan vi ska hämta mamma. Herregud, jag känner mig nervös?! Det är ju min mor!! :-P Känner mig nog bara väldigt förväntansfull, och jag känner när jag tänker på att få komma hem till Kristinehamn hur hjärtat slår några extra slag.. För nu har jag längtat, var ju senast på sportlovet som vi var nere.
Och nu blir det många veckor :-)


MAMMA! <3

Tisdag..

Sitter och myser i sängen än så länge och insåg att jag faktiskt har tre grabbar i sängen... Haha :-)
Natten har varit bra, pojkarna har sovit i sin egen säng HELA natten. Jag har blivit mer och mer rädd för att jag ska rulla på dem eller att de ska sluta att andas om de får mitt täcke över sig så nu vill jag att de sover i sin egen säng. Dock så spydde Leon ner deras säng medans jag låg och ammade Noel i våran så då fick båda grabbsen komma till våran säng, men då vill inte jag somna om. Inte så länge både Toffe och jag ligger och sover, när jag ligger själv och vilar på dagarna med båda grabbarna är det en annan sak eftersom det inte är lika trångt och då sover jag aldrig med täcke på mig. Minst sagt, så en väldigt bra natt :-)
Om sådär 2 timmar och 15 minuter har vi tvätttid, och sen vid kvart över två ska vi in till stan för att hämta mammsen!! Och sedan ska vi in på soc för att göra Toffe till pappa åt barnen ;-)

Det går bra med tatueringen, men jag har visst glömt bort ALLT från förra gången så kommer knappt ihåg hur man sköter den. Men jag smörjer iallafall in den varje dag, men jag ska ut och googla lite och se till så jag hittar mer info ;-)

Fick en fråga ang om det där med den lilla moderkakan, om jag fick någon blödning i början.. Och ja, faktiskt.. Innan jag ens visste att jag var gravid så trodde jag att jag fick en väldigt tunn mens på bara en dag. Och det var cirka tre veckor innan jag plussade, men i efterhand trodde jag att det var en sån där infästningsblödning.. Så där ser man.. Tänk om vi hade fått tre barn... Hur gör man då?!?! Jag hade självklart älskat alla tre, men jag är så oerhört nöjd med två barn så det känns som att det räcker. Sen vet man aldrig om några år om man är intresserad av en knodd till, men nu vill jag bara njuta av våra små gossar så det är INGET aktuellt!!



Vi har börjat köra lite ersättning med pojkarna också, de tuttar och tuttar och tuttar på mig men verkar aaaldrig bli mätta. Så igår körde vi ersättning direkt efter amning två gånger och de sov i ungefär 2,5 timme efteråt varje gång. Det är defenitivt mer än de brukar göra så det var skönt och måste ju betyda att de faktiskt var mätta och nöjda den stunden. Vill ju absolut inte att mjölken ska stanna upp så därför ser jag till att vara noga med att faktiskt amma innan flaskan.


Funderar på om jag ska vila en liten stund till, för det kommer bli en lång och intensiv dag och jag vill orka umgås med mamma när hon kommer. <3



Studenten..

Ja, på torsdag tar både Toffe och jag studenten.. Jag är ju inte "fullklar" i skolan utan har lite kvar, men likväl så får jag ju gå ut iallafall. Läser ikapp de sista poängen till hösten.
Hela klassen var nyss här, måste säga att en den luktade dagen efter och en del luktade pågående men nästan så att jag inte kände hur äckligt jag luktade. Haha
Jag måste säga att trots att jag älskar mina barn och jag skulle aldrig välja bort dem så känns det lite tråkigt att inte fira med dem jag gått i samma klass som i tre år. Men jag har gjort mitt val och det skulle jag aldrig göra annorlunda. Man kan ju ha det trevligt iallafall. :-) Men jag tycker däremot, eftersom mamma kommer imorgon, att toffe kan vara med sina vänner och fira. Jag klarar mig ju alltid, och defenitivt om jag, som sagt, har mamma hos mig.


Nu är det snart inte mer än 24 timmar tills vi träffas igen, mamma. <3

Tatueringen..


Nytatuerad :-)

Kommer upp bild sen! :-)

Tatueringen..

Fick en kommentar om tatueringen.. Och tänkte lägga upp lite bilder...
Tänk dock på att tatueringen inte är gjord av en studio och därför inte är "perfekt", men den är egen ;-)

Från första början.
Under graviditeten. (Datum stämmer ej ;-) )
Direkt efter förlossningen.

Tänkte lägga in en bild på hur den ser ut nu, snart tre veckor efter, men kameran vill inte alls.. :-S

Efter förlossningen..

Kom jag på nu.. Att de hade undersökt moderkaka och säck och alltihop.. De hade då hittat en TILL liten, liten, liten moderkaka på 3 cm i diameter som det gick tre tunna blodkärl till. Är det någon som har en aning om varför det kan bli så? Barnmorskan som vi hade sa att de inte hade hittat något "frö" men det var likväl en moderkaka där..

fler bilder..

Sista bilden på magen, 5 dgr innan förlossning.
Mamma under förlossingenNybliven farmor till vänster, och nybliven mormor till höger.
Älskade skruttar på BB, någon dag gammal. Noel till vänster, Leon till höger.
Mamma och Leon igen.Älskade LeonMammas lilla Noel

Torsdag kväll..

Har kommit hem från barnens faster och kusin för en liten stund sen.. Toffe håller på och bygger altan där så jag och grabbarna tog en promenad upp vid ett ungefär.

Ska ikväll prova ersättning direkt efter sista amningen och se om mina bröst kan få vila någon timme extra. Det är som att pojkarna aldrig blir nöjda och inte vill somna om de inte får somna i våran säng och får tutta i stort sett hela natten. När ena pojken är klar är de dags för nästa och jag gör i stort sett inget annat än att amma, känner mig helt slutkörd bara.


bilder

Mamma och LeonNoel!Leon!



Kommer lite fler bilder, men de verkade ha försvunnit!

RSS 2.0