Idag..

30/12 blir det några bilder iallafall :-) Sitter i soffan och tar det lugnt, fick fruktansvärd växtvärk igår och värken gick ner en bit nedanför magen. Kunde inte riktigt förstå varför det skulle göra ont.. down there, men det gjorde det så låg med vetevärmare och tog det lugnt så gick det över. Somnade i skaplig tid men det var iskallt inatt så sov med kläderna på, och vaknade runt halv tolv tror jag. Sen dess har jag inte gjort mycket, tagit det lugnt eftersom jag får ont då och då. Hämtade bilen så att jag har en bil hemma om det skulle vara något.


Vecka 21 (20+2) idag och tiden går så jääkla fort. BM besök när jag är i vecka 23 och jag vet inte riktigt när ultraljudet blir av. Så fort som möjligt hoppas jag!! Hoppas också på att vi får den där rackarns lägenheten!

 

Nu ska jag sluta beklaga mig och lägga in lite bilder istället :-)

ENJOY!

 Här har ni mig dagen innan julafton :-)


 Jag i vecka 21 (20+2), idag alltså.


Magen igen! v21 (20+2)



Magen framifrån! :-D  v 21 (20+2)


28/12

Och jag sitter så underbart skönt i soffan hemma hos mamma. Toffe är iväg och hjälper svärfar i verkstaden så jag sitter här med två hundar, två katter och tre ursöta kattungar. :-) Barnen kickar som små tokar, och idag har jag gått in i vecka 21 och sjätte månaden, har ätit frukost och duschat av kroppen och tvättat håret. Så mer nöjd kan jag faktiskt inte bli! Igår däremot var en jobbig dag, bilen krånglade som fasiken på vägen ner. Vi åkte ca 40 mil, och på 40 mil drog bilen ungefär 10 liter olja. Det blev att stanna till då och då och fylla på, men min grabb höll koll på det han ;-)

Styvpappa (kallad plastis av oss) kollade på ultraljudsbilderna igår och han såg så nöjd ut så!! De hade åkt ålandsfärja och köpt jätte söta sockar till våra små :-) De ska väl ha något att sukta efter de också. ;-)

Men som sagt, jag sitter i soffan och soffan är så skön så jag kommer nog inte upp men jag skulle behöva gå och äta :-) Ska kämpa ett tag så kanske jag uppdaterar senare.

Kram på er allihop!


Emma



Uträkning utgår från dagens datum: Mån 28 dec 2009.
Din graviditet startade Mån 10 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 24 aug 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 141 av 280. (50,4%).
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 0 fulla dagar (v20+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 16 maj 2010
Du har 139 dagar kvar till beräknad förlossning.

27/12

Och äntligen blir det åka av!!! Idag åker vi ner till mamma, gud vad skönt det ska bli. Igår var ju vädret igång och en emma som låg och spydde hela dagen, vet inte vad det blev riktigt. Jag ska snart gå och packa ut i bilen men tänkte bara skriva en gång innan vi åker iallafall :-)


Idag är det sista dagen på femte månaden, enligt familjelivs räknare, så jag säger väl hejdå till ännu en månad ;-)
och idag har jag gått exakt halva tiden, det är ju lite spännande :-) Att barnen skulle vara 25 cm tycker jag låter lite mycket, men så kanske det är ? :-S

Uträkning utgår från dagens datum: Sön 27 dec 2009.
Din graviditet startade Mån 10 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 24 aug 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 140 av 280. (50%).
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 6 fulla dagar (v19+6).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 16 maj 2010
Du har 140 dagar kvar till beräknad förlossning.



Egna anteckningar/bild:
Redigera

Vecka 20: 21 dec - 27 dec 2009

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.



Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


25/12

Och idag har jag vart rätt ledsen, kunde inte åka till mamma för de gick ut med klass1 varning så vi avvaktar någon dag och ser hur det går då. Är absolut inte sur för att vi inte riskerar något men blev ledsen över att inte få träffa min familj. Men barnen har sparkat massor så jag känner mig glad över mina små skatter. :-) De kan verkligen muntra upp mamma. ;-) På måndag går vi in i vecka 21, spännande och jag hoppas att Toffe snart kan känna av våra liv :-) "bebisar"-tröjan är beställd från familjetoget.se iallafall så om några dagar kommer den nog, förhoppningsvis i mellandagarna :-)


Igår fick vi en hel del nyttiga saker till lägenheten, är verkligen jätte jätte glad och jag tackar er allihopa! Köpte ett pussel till toffe, man ska inte pussla motivet på locket utan man ska pussla de dem ser. Hoppas någon förstod mig och vad det var för pussel, så det har vi suttit med en stund när jag var nere men jag får ju så jädra ont i ryggen så fort jag gör något så orkade inte jätte länge.

Hoppas att ni allihopa haft en helt underbar julafton och jag önskar er en god fortsättning tills vi hörs nästa gång :-)


kram

Emma

24/12

God jul, allihopa! Blir väldigt kort nu också eftersom det vaknas julfrukost och den tänker jag INTE missa!! ;-)

Hoppas ni får en underbar dag och helg och snart blir det lite mer i inläggen :-)


God jul igen och kram!!


Emma

23/12

Då är dagen före dopparedagen här och jag ska ge mig ut och slåss om de sista julklapparna snart. ;-) Fick julklappspengar av mamma att köpa en gördel för, för snart orkar jag inte ens resa mig ur sängen. Det är TUNGT!!!


Vi hörs senare för nu ska jag ge mig av! :-)

kram

Emma



21:14

Och här känner vi oss gamla, bingo lotto spelas :-) Ätit smörgås med skinka och druckit julmust, men jag är så himla yr. 3:ans bingo nu så får se om jag uppdaterar mer :-)


Kram

Emma

22/12

Och idag har jag duschat, lite smink, lite parfym och fixat håret.. Det fanns visst en Emma under alla de där slappkläderna och dagarna i sängen ;-) Känner mig inte som levande död idag utan tar nya tag. Om än försiktiga, eftersom magen inte alltid vill hänga med. Den säger gärna till när jag går eller rör mig för fort så bara jag tar det lugnt så går allt jätte bra :-)

IDAG är dagen då jag och Toffe är i sista minuten och ska handla julklappar till allihop! Det bådar inte gott, men det måste göras!! Jag ska skämma bort mig själv och gå in på Lindex och handla för mitt present kort som jag fick när jag fyllde år. Ska leta någon mamma tröja eller något mysigt om de behagar att ha sånt ;-)

*v20 (19+1) idag :-)*

Nu blir det frukost sen bär det av!!


Kram

Emma

Söndag..

Och idag har jag legat i sängen hela dagen, det har varit helt underbart. Åkte ut en liten sväng för att hämta Toffe som har röjt snö med traktor hela dagen och nu sitter vi hos Toffes syster. Har fortfarande ingen julstämning, längtar bara massor till BM-besöket 11 januari och nya tiden för UL! Får några sparkar ibland, men hinner aldrig dit med handen förns det har slutat igen. Typiskt :-)
Men imorgon går jag in i vecka 20 (19+0) Känns helt otroligt! Halva tiden gjord iallafall :-) Vill ha mina älsklingar här nu, friska och livliga :-)



Nu ska vi titta på tv och dricka lite kaffe :-)


Kram

Emma

18/12

Och jag vaknade inatt och gick på toa, gick förbi termometern.. Såg en sexa och tänkte att - oj, sex minus. Så jag flyttade snöret, och det stog inte sex minus, det stog SEXTON?! Herregud vad glad jag va över att jag hade en varm, varm säng att krypa tillbaka till. Vaknade några timmar senare och klev upp och duschade och satte mig sen och åt frukost med Toffe, Per var också där så han fick vackert titta på ;-) Nu ska jag snart sätta mig och plugga, lyckades ju läsa en del igår men det är som sagt svårt att koncentrera sig när man känner lite sparkar här och där. Dock lösa så man blir ju allt mer upphetsad när man inte riktigt är säker, trots att jag är rätt säker ändå. Haha, så rörigt det blev men hoppas ni förstår :-)

Låg i natt och insåg hur mycket jag längtar hem, hur mycket jag längtar efter mamma, styvpappa och storebror och våra hundar och katter och jag vill bara hem! Det känns riktigt tungt! :-(


Tog en ny bild i morse, även fast jag la ut en igår så, dessutom blev bilden väldigt suddig såg jag. :-P Börjar känna av en rejäl smärta i ena skinkan ibland, känns ungefär som att en nerv skulle vara i kläm. Men det finns väl ingenting att göra åt det antar jag?






ha det så bra idag!!


Kram

Emma

17/12

Och jag njuter fortfarande av gårdagens upplevelse.. Helt otroligt, kan knappt fatta att det är sant. Insåg också igår vad som är sparkar och inte och idag känner jag defenitivt av dem. :-) Hittade en bild från v14 någon gång så jag tänkte visa skillnaden :-)


Så såg jag ut då ;-)


Fem veckor senare ser jag ut såhär ;-) v19 (18+3)



Uträkning utgår från dagens datum: Tors 17 dec 2009.
Din graviditet startade Mån 10 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 24 aug 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 130 av 280. (46,4%).
Du är i vecka 19.
Du har gått 18 fulla veckor och 3 fulla dagar (v18+3).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 16 maj 2010
Du har 150 dagar kvar till beräknad förlossning.

16/12

Och jag är så jävla lycklig!!

Lägenheten är JÄTTE fin och vi flyttar in så snart vi bara får och ultraljudet var helt jävla underbart.  Låg där och grät, mamma som var med grät och toffe erkände att han fick lite tårar i ögonen ;-) Två underbara hjärtan slog, våra älsklingar var så galna så det gick knappt att mäta dem!! :-D Haha, sen efter att hon mätt tvilling 1 så mätte hon  tvilling 2, och högst upp i högre hörnet ser man en liten hand som buffar på nr 2! Hahaha, helt underbart!! Jag är så himla glad och lycklig. Blev flyttad till 18+2, 18+1 innan. BF den 16 maj!

Så nu ska jag leta efter bäbisar-tröjan!! :-)


Så idag är verkligen en underbar dag!! Förutom att jag släppte av mamma och bror på tåget och det sved i hjärtat. Tur att jag får träffa dem nästa vecka igen!


Nu ska jag gå och äta lite. :-)


Kram

Emma

15/12

Och imorgon är dagen här! Är jätte nervös för UL!!! Och imorgon ska vi kolla på lägenhet. Och och ungefär tre timmar ska jag iväg och hämta mamma och bror på tåget :-) Längtar så j-kla mycket!!

Snön har bara vräkt ner, skulle chansa på ungefär en halvmeter och min stackars sambo har skottat hela dagen. Starkt jobbat tycker jag :-)


Idag iallafall, mina vänner, gick jag in i vecka 19 (18+0) Börjar inse att det inte är så länge kvar! Tiden går så fort!!


Nu ska jag äta lite :-)

kram

Emma

14/12

Idag laddar vi för lussebak och snart ska vi på lucia-firande :-)


Har inte så mycket att skriva idag, mer än att jag längtar så otroligt till ultraljudet. Och efter att få titta på lägenheten. Men ang ultraljudet så är jag lika nervös som förut.. *suck*



Kram

Emma

13/12

Glad lucia på er allihopa :-) Dessutom snöar det ute så nu börjar ju julstämningen infinna sig, känns härligt.


Imorgon är vi iallafall lediga, det enda inplanerade är Toffes brors lucia och lussebullsbak med Toffes syster efter det :-)

Tisdag går jag in i vecka 19, och sen är uuuuuuunderbara onsdag kommen!!


Nu ska jag sätta mig framför tv:n..

Trevlig kväll.

Kram

Emma




Uträkning utgår från dagens datum: Sön 13 dec 2009.
Din graviditet startade Tis 11 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 aug 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 125 av 280. (44,6%).
Du är i vecka 18.
Du har gått 17 fulla veckor och 5 fulla dagar (v17+5).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 17 maj 2010
Du har 155 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 18: 8 dec - 14 dec 2009

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


12/12 - vecka 18 (17+4)

Och jag har mått rätt okej idag, har gjort lite grann så man känner sig mänsklig iallafall. Vaknade i morse och åkte till Toffe som var hos svärmor, sen blev det en promenad med Toffes syster, hennes son och hund. :-) Var skönt ute, friskt och bra! När vi kom tillbaka till henne upptäckte hon hundbajs på däcken så hon gick in och hämtade en handduk men det gick inte bort så det blev lite varmvatten  i en kanna istället. Och det såg så roligt ut, för det såg ut som att hon gjorde en service på barnvagnen ungefär. ;-)

Efter det åkte jag in till stan, var otroligt skönt att vara själv och sjunga och greja och hålla på som jag bara gör när jag är själv. Väl i stan tog jag ut pengar och tankade bilen, stannade på Preem för att tvätta bakrutan. Efter flygvägen upptäcker jag något i bakrutan och funderar på vad fasiken det är, inser då att jag glömt fälla ner torkar-armen efter mig. Haha, guuud så pinsamt så jag stannade och låtsades gå ett varv runt bilen, fällde ner den och fortsatte hem. :-P

Sen så var jag barnvakt åt Theo en liten stund, kollade på Animal Planet. Också sånt man bara gör när man är själv, tittade på små råttor som stampade när de skulle skrämma bort en orm, hahaha, tyckte de var så otroligt söta!

Förresten igår när vi var på dollar så vet jag inte vad som flög i mig, jag köpte ett gossedjur för jag tyckte det var så otroligt sött. Det är en påminnelse till mamma för hur jag ser ut nu, känner mig precis som det. En flodhäst med en bamsemage. :-D



Nu ska jag återgå till att käka lite godis och dricka Cola Zero, känns som att det blir en tidig kväll. Är jätte trött och har vart det hela dagen.


Kram

Emma!


Uträkning utgår från dagens datum: Lör 12 dec 2009.
Din graviditet startade Tis 11 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 aug 2009 (ägglossningen).

 

Du är på dag 124 av 280. (44,3%).
Du är i vecka 18.
Du har gått 17 fulla veckor och 4 fulla dagar (v17+4).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 17 maj 2010
Du har 156 dagar kvar till beräknad förlossning.


Fredag..

Och jag älskar fredagarna!! Och speciellt den här, eftersom efter helgen har vi lägenhetsvisning och ultraljud att se fram emot. Är riktigt, riktigt nöjd. Men jag känner mig stressad och börjar få ont i rygg, rumpa och mage. Börjar verkligen ta på krafterna att bära runt på magen, även fast den inte är superstor nu! Mycket som händer i kroppen, det känns ju. Skjutsade sambos lillebror och en av hans kompisar och jag var helt galen på trafiken!!! Jag kan ju iallafall försöka bete mig, men skulle behöva typ.. gråta en skvätt eller ha en sandsäck att slå på. Virrade ut till Bergvik och där blev det världens dimma så jag trodde aldrig att jag skulle hitta hem igen. Sen när jag släppt av dem så körde jag in på en liten, liten skogsväg. Inga gatlampor, inga hus, ingenting och vad händer då? Jo, Emma blir jätte, jätte kissnödig och tror att hon behöver stanna och kissa men jag total vägrade så höjde stereon och bet ihop. Och det gick jätte bra tills jag parkerade bilen här utanför och skulle skynda mig in på toa och hålla mig hela vägen dit! PUUUUH, har aaaldrig vart så skönt o kissa!! :-)

I övrigt känns det som att det är för mycket nu, så mycket oro och irritation så det känns inte alls bra. Men jag hoppas att jag lyckas hitta något sätt att hantera alla olika känslor på, kanske att man kan andas lite om UL går vägen.


Nu ska jag inte göra mer än jag gjort förut, haha :-)


Kram

Emma


Uträkning utgår från dagens datum: Fre 11 dec 2009.
Din graviditet startade Tis 11 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 aug 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 123 av 280. (43,9%).
Du är i vecka 18.
Du har gått 17 fulla veckor och 3 fulla dagar (v17+3).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 17 maj 2010
Du har 157 dagar kvar till beräknad förlossning.

10/12

Och jag sitter i skolan och försöker göra klart mitt projektarbete och lyssnar på handbolls VM, dock är ju Sverige ute så den här matchen gör ingen som helst skillnad men ändå. Kul att lyssna på :-)

Nu ska jag uppdatera lite och berätta att vi kanske har hittat en lägenhet som vi ska och titta på nästa vecka, och allt tack vare min underbara, UNDERBARA mamma!! Det är en 1,5 på 42 kvadrat och det duger ju än så länge, senare får man ju oroa sig för större :-) Jag är iallafall jätte glad och mamma gjorde verkligen min dag, både igår och idag. :-)

Och jag håller på och kreverar.. Nu är det bara 6 dagar kvar och jag är så himla nervös. ;o jag var inte ett dugg nervös inför uppskrivning och körning men nu när vi ska på UL så slår hjärtat som aldrig förr.. Spydde igår också så den här veckan höll det på tre dagar, men idag har jag klarat mig. Åkte hem och hämtade lite papper osv så lunchen och då fick jag våfflor och det var så himla gott!!! :-D Bara det att grädden var möglig, så det blev bara med sylt :-)


Ska försöka lägga upp en bild när jag kommer hem, tycker att magen är ENORM!! Jag förstår inte vad som hände, sen så har jag snart ingen BH att ha på mig. Där hände det också något!! Alla håller på att bli för små, eller egentligen är de redan det men jag har ju inget att välja på, och har inga pengar till en ny nu. :-P


Nu ska jag visst plugga :-)


kram

Emma


8/12

10:13

Idag har jag och mina små snuttar i magen fått ett körkort ;-) :D :D Det gick jätte bra, tyckte jag. Fick köra i 25 minuter ungefär och sen så fick jag parkera, så jag är faktiskt nöjd. Han hade två saker att anmärka på men det gör inte så mycket! Så nu kan jag ta mina små på åkturer!!! ;-)


Hann aldrig bli speciellt nervös, längtar ju så till ultraljudet så det var i princip allt jag tänkte på. Men spydde igår och spydde imorse så kroppen kanske tänkte annorlunda ;-) Var ju ett tag sen nu, typ förra veckan när jag hade uppskrivning spydde jag två av dagarna.

Nu ska jag göra arbetet vi håller på med, tänkte bara uppdatera!

Vecka 18 idag, förresten :-) Mysigt!



Kram

Emma


14:38

Bara 8 dagar kvar till UL! :-) Underbart!! Nu ska jag snart äta lite och sen ta en premiärtur till min pappa, ensam ;-)


kram igen!




17:15


Vart ingen premiärtur för Emma var trött och gick och la sig och sov i en och en halv timme. ;-) Tur att man är gravid och har ursäkter, haha. Men har huvudvärk och mår illa så det kändes oerhört skönt, kan dock inte äta någon mat pga illamående är jag rädd för. :-( Men jag håller på att förgås!!! Jag måste få se våra barn snart!

Kram!

6/12

13:06

Och imorgon är det måndag.. igen. Snacka om att det känns som en evighet til ultraljudet, men veckorna går så fort ändå!

Satt och skrattade åt mig själv när jag var på toa och magen faktiskt nuddar låren. Hahaha, ursäkta för den kanske inte så trevliga informationen. Men jag inser verkligen hur mycket den har växt!! :-P Är knappt så jag kan tro att den kan växa mer, men så ska det ju bli :-)

Sitter och kollar på damernas handbolls VM. Tycker om att Sverige leder med 21-15 just nu. En kvart kvar :-)
Sen ska jag försöka vara effektiv och hjälpa till att måla och sådär..

Ha  det bra

Kram

Emma

17:11

Och idag har jag faktiskt hjälpt till :-) Så nu är köket vitt och det ser jättebra ut :-) Men kände nu efteråt att stå på en stol var inte min grej riktigt, är lite snurrig i huvudet.
Har varit lite orolig hela dagen, vill ju känna av de små snuttarna. Vet ju inte vad jag ska förvänta mig på UL, vill ju bara att allt ska vara bra. Förstår inte varför jag inte bara kan njuta, är hela tiden orolig och det känns förjäkligt.

För er som inte tittade förut så vann damerna handbolls matchen mot Brasilien, och det är en ny match imorgon. Tid vet jag dock inte :-)


Nu ska vi snart hem och slänga oss i badet. Igår frågade han om jag hade börja släppt ut vattnet när jag reste mig!!! Haha :-P Så gör han det idag igen så kommer han bli halshuggen.


Vi hörs!

Kram

5/12

13:33

Och vi vaknade vid tolv, så det vart lite väl länge att sova men det var underbart eftersom vi bytte rum igår och fick ett jätte bra rum så vaknade upp glad som en solstråle imorse. Toffe åkte iväg och var barnvakt en stund och jag gick och hämtade gröt, ett glas mjölk och två smörgåsar med leverpastej och kröp ner i sängen och kollade på handboll. Nästan så jag låg och ryste så skönt var det!! Hahaha :-)

Har två bilder på magen. Den första från förra veckan, vecka 16 (15+0) Och den andra från i morse, tog den själv så vet inte riktigt hur bra det syns men det är alltså från vecka 17 (16+4)

Vecka 16 (15+0) :-)


Vecka 17 (16+4)


Angående klädseln så ska vi upp till Toffes syster och måla skåpluckor och sådär hela dagen så jag är laddad med färgbyxorna ;-) Sen ikväll ska vi nog fortsätta plocka lite i vårat nya rum. :-)

Nu börjar jag känna mig riktigt bekväm i en bil, först körde jag fram och tillbaka till gävle i tisdags, och i igår var jag ute och körde i ungefär en timme och på tisdag ska jag ut ungefär en timme, så det känns bra :-) Börjar ju  bli dags snart och jag är faktiskt nervös! ;-P Var ju inget alls på skrivningen men nu passar det på att komma. :-)


Nu ska jag gå och snyta mig och sen hitta lite tjocka kläder och ta en promenad :-)


Vi hörs, så ha det bra :-)


Kram

Emma



21:42

Vart barnvakt sen halv sju ungefär. :-) Och har funderat mycket på det och jag känner mig VÄLDIGT liten om magen.. Tycker alla man ser som bär på tvillingar är jätte stora i vecka 17. Men jag tror jag känner hur det pickar i magen. En annan dag så halvlåg jag på magen när jag läste och då "knackade"  det till, ungefär som att flytta på dig, tjockis! Haha :-) Vilken fantasi man har. Orkar knappt vänta till ultraljudet, 11 dagar kvar!!!


Ha det så bra allihop!

Kram

Emma

3/12

Och jag är helt slut i kroppen. Vaknade flera gånger i natt av att det rann ur näsan på mig och det gjorde ont att svälja, dessutom känns det som att någon har slagit mig i huvudet.

Har sovit mestadels av dagen, men känner mig inte bättre för det. Spydde i morse när jag åt frukost, och när jag kom tillbaka hade kattungarna ätit upp min gröt... Suck.

Känner mig jätte lat, men min kropp säger totalt nej. Orkar verkligen ingenting idag.


vecka 17 (16+2) idag! Det börjar arta sig :-) Kanske har jag gått halva graviditeten snart, kanske inte :-)
Längtar efter UL!!! Nästnästa vecka smäller det!! :-) Men jag måste säga att jag känt mig fruktansvärt "ogravid" och varje gång jag tänkt det så har jag börjat må illa eller spytt på morgonen eller sådär. Känner ibland på morgonen livmodern strax under revbenen, är det normalt?

Toffe berättade att innan han somnade i natt så hade jag dragit täcket över huvudet och "kört bil". Haha, hade sagt till honom att sluta blinka och sagt att han skulle köra. Hmm... :-P


Nu ska jag gå, men innan det måste jag få berätta att jag fått ett paket idag. Ett jätte sött armband av mamma som det står "mother is one that knows us anyway us and loves." Tror jag att de stod, och sen hänger det två hjärtan o på det ena står det "mother" o på det andra "gemini" Och hon fick reda på efteråt att "gemini" betyder tvilling :-) Häftigt va? ;-)

Kram

Emma

1/12

16:09

Japp, den 1 december idag och exakt två månader sen vi fick reda på att det var tvillingar :-)
Och idag har jag klarat min uppskrivning, så snart är det bara uppkörning kvar så har jag körkortet sen (om jag klarar det) Har ju en tendens att bli alldeles för nervös, men idag var jag inte alls nervös. Trodde ett tag att jag var det, men icke då :-D


jag är iallafall jätte glad, fast jag känner ju att jag inte vågar vara glad förns uppkörningen är klarad!
Men körde fram och tillbaka till Gävle också, och han trodde inte att det skulle vara någon fara att klara uppkörningen.  Men det vet man ju aldrig hur det går :-)


Nu ska jag gå och käka, är superhungrig!


Kram


Emma




22:33

Och snart är det absolut sovdags :-)

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 1 dec 2009.
Din graviditet startade Tis 11 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 aug 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 113 av 280. (40,4%).
Du är i vecka 17.
Du har gått 16 fulla veckor och 0 fulla dagar (v16+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 17 maj 2010
Du har 167 dagar kvar till beräknad förlossning.


ser konstigt liten ut
Första dagen i femte månaden ;-) Känner mig BETYDLIGT större än jag ser ut, haha. :-)

RSS 2.0