29/11

Och jag vaknade jätte sent idag, men somnade mellan halv  tre och halv fyra i natt så kanske inte var så konstigt. Drömde hela natten att jag druckit och rökt, huh vilka mardrömmar man får av att vara på fest. ;-)


Tagit ett kort på magen idag, men magen ser lite mer nersjunken ut på det här kortet till skillnad från det igår. Fast då var det iofs mycket mat i lilla lådan igår, haha. ;-)

Magen ser lite mer nersjunken ut på det här kortet till skillnad från det igår. Fast då var det iofs mycket mat i lilla lådan



Nu ska jag sätta mig och plugga på körkortet så mycket jag bara kan så kanske man klarar teorin ;-)

Hittade ett kort på mig och Toffe sen igår, ett till! Och jag lovar, vanligtvis brukar inte Toffe gå runt i Hawaii-skjorta men temat igår var sommar :D



Kram

Emma


28/11

14:42

Och jag sov jätte länge i morse, eller ja.. För två timmar sen, haha. Och nu ska vi snart åka och duscha så vi är laddade för kalaset :-D Får se om det blir några kort från eftermiddagen / kvällen :-)


Efterlyser någon som vill bli av med sitt angelsound, gärna "välbevarat" och inte alltför dyrt.


Tack för stunden..

Kram

Emma


22:59

Har varit på kalas och min bula har verkligen börjat synas.. Ska alldeles strax lägga upp en bild på mig och älskling :-) Magen syns dock inte på det kortet så ska försöka ta ett nytt och lägga in samtidigt :-)



23:26



Snutt & jag. Skit bra bild på Toffe och skit dålig på mig, är inte direkt bildskön :-)






Och här är magen i v16 (15+4) Den har verkligen trampat sig iväg ;-)

27/11

11:11


Så var dagen här... Fast jag ser fram emot RUL ännu mer än den här dagen så det känns inte så speciellt faktiskt.. Tänkte försöka få lite "egen tid" med Toffe ikväll, finns ju aldrig utrymme för det längre. Och vi kommer ju behöva varandra när barnen är här. Kommer inte att funka att leva som två bästa vänner bara, utan man behöver kärleken och närheten också. Även fast vänskapen är mycket av ett förhållande.

Så var hormonerna i rullning, pjuhh!

Men tack Carola, Toffe, Alex och Bene för den mysiga uppvaktningen i morse. När Carola och Bene tog sovmorgon så försov sig allihopa så runt nio vaknade vi och kom försent till skolan.


Vi får se vad det blir av allt.


Vi hörs!

Kram


Emma



22:34

Haft en bra dag, dock varit hormonig! Hahaha. Ätit kinamat här hemma och nu försöker kinamaten äta upp mig :-) Strimlad biff med bambu skott, MUUUMMSS!!!! Och nu är jag så trött så jag vill inte göra ett dugg utan bara gå och lägga mig. Längtar, längtar, längtar tills RUL!! Bryr mig inte om annat än om barnen längre, mig själv kan vänta. Och tack min älskling för att vi haft en bra dag även om vi inte fått något tid själva idag heller. Kändes tråkigt.
Imorgon ska vi på 120 års kalas iallafall, Toffes mormor och en kompis  till henne fyller både 60 och temat är sommar. :-) Synd bara att jag inte kan ha på mig min röda klänning. Får bli något som jag hittar i garderoben som jag inte växt ur än ;-)

Får se om jag kan ta ett kort på mig idag och ett på magen ( För vi sitter ju inte ihop menar jag, haha )


Nu ska jag hinka i mig en liter loka till ungefär.


Godnatt allihopa!

kram

Emma

26/11

8:59

Och imorgon är det min dag! :-) Men idag än så länge så sitter vi i skolan och jag är jätte trött och känner mig lite yr. :-( Hoppas att allt visar bra hos BM sen och hoppas att hon kan försöka lyssna på magen, eller iallafall klämma lite så hon känner att det växt som det ska. Måste säga att mot alla magar som finns på Familjeliv så känner jag mig huuur liten som helst, trodde i vecka 12 att jag skulle se ut som en hel buffel snart men inte riktigt än tydligen. Magen putar och tjocktröjan jag har på mig stramar och mina vanliga jeans går ju att utesluta men... ändå? Haha, känner en del bubbel i magen men kan som sagt inte urskilja om det är tarmar eller om det skulle vara dem små. 

Men ikväll skulle jag verkligen behöva sova tidigt så att man orkar med hela dagen imorgon, men känner på mig att jag kommer behöva gå och lägga mig en stund innan det bär av ut. Ska ju inte på statt förns vid elva ungefär, för då börjar Perssons Pack :-) Så fram tills dess ska jag nog bara ta det lugnt, kanske.. Haha, vet inte vad älskling och jag ska göra innan.


Men vi hörs allihopa!


Kram

Emma


Uträkning utgår från dagens datum: Tors 26 nov 2009.
Din graviditet startade Tis 11 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 aug 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 108 av 280. (38,6%).
Du är i vecka 16.
Du har gått 15 fulla veckor och 2 fulla dagar (v15+2).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 17 maj 2010
Du har 172 dagar kvar till beräknad förlossning.



15:08

Och jag har vart hos barnmorskan. Stick i fingret (blodvärdet?) låg på 114 och barnmorskan sa att det var bra, men jag har ingen aning om vad det ska ligga på. Blodtrycket var väldigt lågt. 95/50 (?) faktiskt inte säker på vad hon sa.. Och mina järndepåer var bra, och jag hade inte HIV. Vi gjorde ju test för det vid inskrivningen så det var ju bra att veta :-P Första besöket hos barnmorskan låg jag på *7, inskrivningen *5 och idag *6, så har gått upp ett av dem kilo jag förlorat så jag firade med en kaka när vi kom hem! Haha :-) Så allt såg väl skapligt ut iallafall, men jag längtar efter UL! HELT OTROLIGT MYCKET!!

20 dagar kvar, alltså en dag mindre än tre veckor bara för att krångla till allt lite extra ;-)


Nu ska vi och handla tårta osv tills imorgon och så ska vi åka och duscha och sen åka iväg till Karin efter det.


Ha det så bra!


Kram igen

Emma

Onsdag 25/11

17:19

Och jag får alldeles strax ett hysteriskt utbrott. Behöver vara själv och tänka och fundera och slappna av men just nu är jag inte alls lugn eller avslappnad.  Jag är orolig och jag mår inte riktigt bra. Jag har haft lite yrsel i dag, lite nästan tuppa av yrsel och ringde till barnmorskan så att imorgon fick jag en tid för blodtryck och blodprov tror jag. Men kan jag be henne lyssna på magen med en doppler? Jag orkar inte gå runt och oroa mig längre, även fast magen växer. Och tre veckor framåt känns som en evighet!!

Jag ska försöka plugga lite körkorts teori sen, eftersom det snart är dags.


Vi hörs


Kram

Emma


Uträkning utgår från dagens datum: Ons 25 nov 2009.
Din graviditet startade Tis 11 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 aug 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 107 av 280. (38,2%).
Du är i vecka 16.
Du har gått 15 fulla veckor och 1 full dag (v15+1).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 17 maj 2010
Du har 173 dagar kvar till beräknad förlossning.




Bilden är lånad från babycenter.com





20:17

Ja, efter att jag får surat och gråtit en liten stund så känns det bättre men inte riktigt bra..
Uhh, dessa hormoner.. Fast å andra sidan så är det ju inte enbart hormonerna utan mycket som ligger under ytan.. Men önskade mig ett angelsound av mamma till födelsedagen, så kan man lyssna när man känner sig riktigt orolig och sedan lägga undan den. Och bara använda den i verklig oro och inte bara för att det är kul. Känner verkligen att det kan hjälpa, och hoppas att det går att lyssna på två hjärtan imorgon. Jag förstår inte varför jag är så orolig, jag har ju faktiskt inte råkat ut för något ma/missfall (missed abort) tidigare så min rädsla är inte "befogad" på så vis. Och att jag inte råkat ut för det är väl för att jag inte varit gravid, men hade något konstigt i somras innan jag testade positivt.  Men jag har ställt in mig på det här nu, och framtiden skulle kännas mörk om det skulle bli annorlunda. Magen har ju växt och mina små älsklingar ligger ju där inne.. Men nu har jag varit nog med djup och jag skriver en stund imorgon efter barnmorskan och innan vi ska och äta hos mysiga Karin. :-)

Nu ska jag faktiskt ta tag i körkortsteorin, är inte långt kvar.


kram igen!!


Emma

Nu kommer det lite bilder :-)


Här har ni magen i vecka 9 (8+?)





Magen i vecka 13 (12+?) och är jätte svullen eftersom bilden är tagen på kvällen.




Och en bild från igår v15 (14+5) när jag ligger ner. Härligt värre ;-)



Och på fredag har min kära toffe tänkt att han skulle fixa en bild på mig. :-)





Min graviditet - BF Mån 17 maj 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 23 nov 2009.
Din graviditet startade Tis 11 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 aug 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 105 av 280. (37,5%).
Du är i vecka 15.
Du har gått 14 fulla veckor och 6 fulla dagar (v14+6).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 17 maj 2010
Du har 175 dagar kvar till beräknad förlossning.

Det här är jag!

Och jag ser ut som en hel flodhäst, haha! Jag är så svullen om magen så det är ju helt otroligt. Men fyra lingongrova slank ner... Oops!! :O Ska försöka ta en bild nu på kvällen, för hade en bild sen i morse så syns det en del skillnad ;P

Fick en fråga om vi inte vart på UL och jo, det har vi men det var ju tidigt i vecka 8 (7+2) och jag  vill se så att de små liven utvecklat allt som det ska vara :-) Att två hjärtan slår och att allt är bra :-)


Nu ska jag dricka lite loka och sen ska jag krypa ner i sängen med min älskling.
Ska tvinga honom att smörja lite mage innan vi somnar, hihi :-)

Och för er som inte redan listat ut det, så heter jag Emma. Jag är 17 år, fyller 18 den 27 november. Jag är både sambo och förlovad med Toffe (Christoffer) och vi bor i Sandarne, ungefär åtta mil ovanför gävle. Någon dag ska jag väl lyckas lägga upp något hemskt kort på mitt ansikte också, för er som är nyfikna :-) Min mamma, styvpappa, bror och våra goa hundar bor i Kristinehamn i Värmland, det är där vi spenderar alla våra lov och det är där jag får min semester :-)
Jag har en pappa här uppe i gävleborg och även en lillasyster på två år.
Jag går sista året på transport-linjen, på Staffangymnasiet. Och jag kommer förhoppningsvis att få fullständiga betyg. I framtiden tror jag dock inte att jag kommer att jobba med transport, dock är jag inte säker än. Känner mycket för att bli personlig assistent (vet att jag är på fel linje, men att hoppa av nu är ju bara att drömma om) och hjälpa människor som verkligen behöver det.


Vill ni veta något mer, om vad som helst så är det bara att ställa frågor så svarar jag gärna på dem i ett inlägg :-)


Kram


Emma

Söndag 22/11

Och bara fem dagar tills min dag :-) Och sen yttligare några dagar till min uppskrivning, mysigt! :-)
Ja, vecka 15 (14+5) och jag mår bra. Dock mådde jag väldigt illa i morse och nu när maten var klar så tyvärr. :-(
Tog lite kort på magen förut som jag ska lägga in så fort jag kan. Lite roligt var att i vecka 13(12+0) är jag mer svullen än jag var i morse. Har kort från v9, v13 och vecka 15. Ska försöka lägga in lite grann eftersom :-) Men fick ett bra kort på magen när jag ligger ner, tror att det var bra iallafall. Hittade ingen sladd till mobilen så kan nog inte lägga in bilderna därifrån men har ju på digitalkameran iallafall :-)

Längtar så till UL! 24 dagar kvar idag!


Nu ska jag in på FL och sådär så vi hörs :-)


Kram

Ence

Lördag 21/11

Och nu sitter vi hos sambos syster och ska käka lite våfflor!! :-) Och det har jag läängtat efter, massor! :-)
Nästa helg är det min födelsedag, då blir det äta lite och gå på statt :-)

Och på tisdag går jag in i vecka 16(15+0), väntar olidligt på UL i vecka 19 (18+1) Men enligt mina beräkningar så är BF den 18 maj, antingen är jag snurrig eller så har jag räknat helt fel. Eller iofs är det ju exakt samma sak, men :-)

Och snaart kommer min dag, min uppskrivningsdag, så nu ska jag plugga stenhårt!


Nu börjar jag bli hungrig!! :-)


Kram

Ence


Uträkning utgår från dagens datum: Lör 21 nov 2009.
Din graviditet startade Tis 11 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 aug 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 103 av 280. (36,8%).
Du är i vecka 15.
Du har gått 14 fulla veckor och 4 fulla dagar (v14+4).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 17 maj 2010
Du har 177 dagar kvar till beräknad förlossning.

Fredag!

Redan? helt otroligt hur fort tiden går.
Spydde som sagt i onsdags, sådär fem gånger och missade min riskutbildning.
Men min snälla mentor lyckades skaffa en ny till nästa vecka så det ska nog gå att ordna då.
Blev väckt imorse av att han ringde och frågade om jag ville komma och övningsköra, vilket var givet.
Så upp på toa och sen hämta oboy och krypa tillbaka i sängen o kolla på lite film och sen upp och klä på sig och åka iväg, har till och med kunnat ätit lite mat i skolan :-)
Så nu har jag övningskört personbil, eftersom uppkörningen börjar närma sig. Och så ska jag snart ut och övningsköra lastbil så det blir alldeles toppen. Men jag känner att jag förmodligen kommer behöva lägga mig ner när jag kommer hem, pinsamt att så här lite ska ta luften ur en. Men lika bra att lyssna på kroppen när den väl pratar med mig ;-)


Längtar så otroligt mycket tills UL och tills jag får träffa mamma igen, vilket inträffar i december.... LÅNG TID!
Vill ju nuuu! :-)
Drömde förresten en jätte konstig dröm igår natt, drömde att jag födde två tvillingflickor. Fast dem var döda när dem kom ut, men helt plötsligt så levde dem. Men den ena flickan var ungefär två år äldre än den andra. (Uppskattat 4 och 2 år ) Och dem var rödhåriga, vilket varken sambo eller jag är :-)
Kanske blev lite krångligt, men jag förstår inte mina egna drömmar!! :P


Nu ska jag sätta mig och ta det lugnt innan jag ska ut o köra lastbil :-)

Insåg en tråkig sak efter jag kört lastbil, rädd för att det inte blir något kort. Magen tar redan i ratten eftersom mina korta ben måste nå fram. Haha, så om några veckor kanske det är kört :-)


26 dagar kvar till UL!!


kram

Ence

Onsdag..

Och nu vet dem som känner till min facebook vem jag är, och vet att vi ska bli föräldrar antar jag. Men jag är i vecka 15, magen växer, illamåendet hänger i (spydde fem gånger idag) och jag får sluta gå och tro att något ska gå fel HELA tiden. Det kan lika gärna hända något i slutet på graviditeten och då vet absolut alla om det.

Jag älskar mina barn och jag älskar att vi ska bli föräldrar och jag kan inte hålla mig längre..
Hur länge väntade ni andra som är / varit gravida med att berätta?



Jag vill bara glädjas med dem som bryr sig. Tycker det är så underbart! Är glad varenda dag över underverken vi har i min magen, även om jag spyr och inte får ner en bit mat så älskar jag det jag bär på. Och jag skulle göra det i tusen år bara barnen är friska.


kram 

Ence

V 15 (14+0)

Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger fostret bara cirka 70 gram. Det är nu ungefär 11 centimeter långt, från hjässa till rumpa. Nu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur.

Om det känts lite abstrakt att vänta barn, så blir det förmodligen mycket verkligare när du kan känna bebisens rörelser för första gången. De flesta blivande mammor känner fosterrörelser mellan 16 och 20 veckor. Du som varit gravid förr, kommer förmodligen att känna dem tidigare. Det du kanske tror är gaser i magen, kan vara bebisen som gymnastiserar! Tala om för barnmorskan när du känt bebisen röra på sig för första gången. Nu mot mitten av graviditeten är en bra tid att börja motionera.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern.



Jag tänker på att de små liven växer så otroligt fort och så fort jag har en sladd till telefonen ska jag lägga in bilden på min mage som vi tog i morse :-)
Det roliga är att de är vääääldigt bulligt på höger och vänster är nästan plant. Men jag är så glad, så himla, himla glad!! :-)
Smörjer in magen med lite mjukgörande kräm varje kväll, och det känns så skönt att massera magen lite grann innan vi somnar.  De dagar vi smörjt hittills har sambo gjort det, och det känns så bra att ligga där o föreställa sig våra små älsklingar :-)


Nu ska jag kika lite på OTH och sen vill jag nog åka och sova, är helt slut och ska upp tidigt imorgon.


Ha det så bra!


Kram

Ence


Måndag..

Japp, idag har jag klarat en hel dag i skolan och det var rätt skönt. När vi kom hem så lagade jag mat, spagetti och köttfärs. Skulle rört ihop det men klarade inte av att äta köttfärsen, hah :-) Efter det så la jag o sambo oss i badet och jag somnade till några svängar. Men det var otroligt skönt att slappna av en stund, men jag tror faktiskt att jag ska lägga mig snart. Är så trött så jag orkar knappt hålla ögonen öppna.
Imorgon går jag in i vecka 15, (14+0) och då är det ju bara fyra veckor kvar till UL. Men det känns som en evighet, känns som en evighet tills jag fyller 18 också och tills jag får göra ett försök med körkortet. Är riktigt nervös men vågar inte erkänna det, inte ens för mig själv. Hoppas absolut på att det går bra, men vad vet jag :-)

Längtar något fruktansvärt efter nyårsafton också, då har sambo och jag varit förlovade i ett år. Och nu vet kanske någon vem jag är, någon som känner mig, men det gör inte så mycket. Men mår båda bra på UL så kommer jag förmodligen skrika  att jag är världens lyckligaste så då kommer alla veta det iallafall :-)
Allt kommer ju fram i rykten, det måste jag säga :-) Men har ju berättat för dem jag tyckt det varit viktigt att göra, så att ni andra får reda på det spelar inte så stor roll. Är bara glad att människor jag tycker om glädjs med oss och att dem finns där om något skulle gå fel. :-)


Så, nu har jag ventilerat tankarna lite. :-)

Ha det så bra

Kram

Ence


Lite senare på lördag..

Och för första gången i mitt liv har jag provat och ätit pölsa, smakade inget speciellt så det var  ju lagom :-) Satt förut och blev jätte sugen på turkisk peppar, TYPISKT!!

Fick trosor från Newbody igår, så imorgon ska jag premiärprova dem. :-) Mamma berättade att hon kunde haft sina i flera år, så det bådar ju gott. Fick även igår två tröjor av sambos syster som jag verkligen kommer kunna växa i.

Samma bula på morgonen som tidigare, men blir frustrerad när det inte syns något på dagen. Men jag märker att mycket beror på vad jag äter, äter jag något som jag kanske får lite ont i magen av då ser jag ut som en ballong men äter jag något som känns bra i magen så syns det inget alls. Men det kommer väl så småningom. :-)

Tänk att på tisdag går jag in i vecka 15 (14+0) och det är några veckor sen jag började blogga :D Dagarna går fort även fast det inte känns så.

Har tyvärr bara hittat fosterutveckling för ett barn, inte någonstans har jag sett att det funnits för tvillingar. Tråkigt :-(


Uträkning utgår från dagens datum: Lör 14 nov 2009.
Din graviditet startade Tis 11 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 aug 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 96 av 280. (34,3%).
Du är i vecka 14.
Du har gått 13 fulla veckor och 4 fulla dagar (v13+4).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 17 maj 2010
Du har 184 dagar kvar till beräknad förlossning.


Storleken på fostren kan variera men snittet ligger på:
14 veckor 8,7 cm 43 gram

Vecka 14: 10 nov - 16 nov 2009

Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.


Lördag, 14/11

Och jag har inte spytt idag heller, så min tredje dag nu (igen)
Kanske spyr två dagar  efter tre bra, haha :-)

Jag längtar så mycket efter UL så jag håller på att bli galen!
Tänkte gå ut och äta när jag fyller år och sen kanske jag följer med mina följeslagare på krogen, om dem vill gå dit. Men längtar ju mest efter maten jag, sitta några timmar och bara ta det lugnt :-)


Nu ska jag försöka få i mig något till den varma oboyen :-)



Kram

Ence


Fredag..

Har bestämt mig för att efter UL så kommer jag berätta vem jag är :-) Och det är cirka 4 veckor framåt.
Just nu ska jag passa svägerskas son så skriver mer sen :-)






Så lite senare ungefär kvar i sju.

Vi har ätit lite och sådär, och jag sitter o latar mig och kollar på OTH. Man fastnar bra rejält i den serien :-)


Till graviditeten då. Vecka 14 (13+3) idag och jag har lite "ilningar" ... där nere... och jag vet inte vem jag ska fråga. Men vad är det? Jag vet ju inte vad jag ska tro riktigt :P

Drömde i natt att dem börjat sparka och det var helt underbart, vart lite paff bara att jag inte kände några sparkar när jag vaknade. Känner dock mycket "bubbel" i magen och det "pickar" på vissa ställen. Det är kanske inte barnen men önsketänkande :-)

Nu ska jag krypa tillbaka under min sten så skriver jag mer någon annan dag.


Kram


Ence

Torsdag..

Och vi har just vart ute på en skön promenad. :-)
Vaknade imorse, samma vanliga bula på magen. Haha :-) Men gud vad läskigt det är med alla nya "smärtor" i magen. Ömningar kanske är bättre beskrivet, men det lät inge bra ;-) Som sagt, första graviditeten och dessutom två, och nu verkar det ju som att magen börjar tillta lite.

V14 (13+2) och jag känner mig inte riktigt gravid. Jag har ju illamåendet, jag känner bulan på morgonen men sen då..? Det kanske blir mer verkligt om man får se dem på UL om några veckor eller när magen börjar växa ordentligt :-)

Och jag måste bara säga en sak, även om våra barn var en "olyckshändelse" så är dem inte olycka för mig. Dem är total lycka och jag är så glad över att jag valt att behålla. Jag skrev i ett annat inlägg att vi har planerat allt, men hur ska man kunna planera ALLT? Vi har en humf om hur vi ska bete oss iallafall, att vi ska leta efter eget boende och sådär. Och vi planerar som sagt att söka socbidrag fram tills att sambo har jobb, och då hoppas jag på att vi klarar det :-) Men skulle vi inte få socbidrag så behöver inte det innebära att det är kört, för har en liten "reservplan" ifall vi inte skulle få det. Ska göra mitt allra bästa för att hjälpa till också men jag har inte en aning om hur det ser ut efter t ex nyår. 


Tänkte duscha om en stund, känner mig så.. sunkig och nere.
Tvätta håret och känna mig fräsch..


Tack för stunden!!

Kram

Ence

Lite senare på onsdagen ;-)

Och jag såg att svärmor hittat hit :-) Det är ju bra, då kan du välja att trycka bort mig när jag tjatar om att jag är orolig ;-) Skämt åsido så är det roligt att både min mamma och sambos mamma har hittat hit.

Den här bloggen är ju egentligen till för att rensa mina tankar, men jag tycker att det är jätte roligt att komma in och läsa kommentarer osv.


Pizzan var jätte god, och dessutom gick det ner en del julmust. Sådär fram mot nyår så kommer jag se ut som en ballong antar jag ;-)

Man säger det varje kväll, men undrar om man skulle försöka sova tidigt ikväll då? :-)
Längtar tillbaka till lite energi, och något som tar energi!


Ha det så bra och godnatt om jag inte uppdaterar något mer :-)


Kram

Ence

Onsdag..

Eller? Haha, men det tror jag nog allt att det är :-) Var i skolan i morse och skrev ett prov, åkte sen o pluggade lite körkorts teori men sen tog det tvärstopp. Jag orkar inte vara såhär trött längre, det är ju extremt. Orkar inte hålla igång en hel dag, så jag la mig o vilade från tolv till två tror jag. Har haft något som stretar o drar och jag vet inte vad på vänster sida. Det ömmar lite men det gör inte ont. Någon som vet vad det kan vara? Jag har sett på morgonen att jag har en bula på höger sida av magen, men inte så mycket på vänster. Kan det ha något med det att göra?

Nu ska vi äta lite hemlagad pizza *lyx* :-)

Sen ska jag plugga allt jag kan!


Ha det bra så länge, och kram!!


Ence

Vecka 14.

Japp, idag har jag gått in i vecka 14 (13+0) :-) Och jag är jätteglad, känns jätte bra.

Blir jätte kort nu, ska sova nu.

Så godnatt allihopa och kram!

Ence


I hate mondays...

Dagens sanning :-) Inte för att måndag är speciellt mycket jobbigare än andra dagar. Har ju iallafall tisdagar att se fram emot då jag går in i ny vecka :-) Så imorgon går jag in i vecka 14 (13+0) och det känns underbart!!

Ännu en klasskamrat vet om det idag, eftersom han åkte bil med oss och jag mådde fruktansvärt illa och trodde att jag skulle spy flera gånger. Då blir det svårt att dölja det.


Står förövrigt i skolan och väntar på min sena lektion som jag har tillsammans med en annan klass. Känns tråkigt att alla andra i min klass har slutat så jag inte har någon att umgås med :P  men det allra jobbigaste är att man måste stå upp vid datorerna på skolan, pjuuuuuhhh, min rygg!!

Det är ju inte så att jag försöker dölja graviditeten längre, det börjar allt synas lite på magen. Tycker det är roligt när en killkompis vill titta på magen, haha. Får väl vänja mig vid att bli kallad tjockis sen ;-) Men jag vill så gärna veta att allt är bra med dem små innan man går "fullt ut". 
Och jag antar att jag sagt detta tusen gånger men så är det väl när man har dålig fantasi och lite att skriva.

Mina tre spyfria dagar försvann idag på ett tjoff. Så fort vi backade ut från gården så spydde jag upp morgonens varma oboy och sedan under lektionen fick jag springa på toa så kom vattnet jag druckit upp. Men nu har det hållt sig i cirka två timmar. Funderar nästan på att köpa ett paket mariekex och ha i bilen och gå o små tugga på hela dagarna, eftersom jag inte kan äta något.


Nu ska jag gå o vila min rygg, tror jag. Har inte ett dugg att läsa så det blir dryga 50 minuter till :-(

Tack för "avskrivningen" ;-)

Kram

Ence


Äntligen kväll!!!!

Fortfarande söndag men det är ju äntligen kväll!!
Ska kolla lite på tv och sen ska jag krypa ner, får se om sambo lägger sig samtidigt :-)
Jag försökte fånga min kula på kort men det verkar omöjligt, men ska kolla imorgonbitti om sambo kan göra det.
Men brukar alltid vara ooootroligt kissnödig på morgnarna så vet inte om jag hinner ;D
Men lägger självklart in bilden om det blir en bra :-)

Nu är jag lite hungrig så ska ragga upp något till tv-tittandet så borde det ju inte bli svårare och somna.
Och du underbara barndomsvän, förstår precis vem du är, och det är så underbart att höra av dig.
När jag var på semester så försökte jag dricka lite ingefärste, tyvärr så mådde jag så illa så det gick inte.

Men nu blir jag nästan orolig när illamåendet försvunnit, det är konstigt hur dumt man fungerar.
Är nästan rädd att det hänt något med dem små då. ;-S
Men jag längtar tills ultraljudet i december så får vi se!!


Nu blir det mat.

Godnatt och kram!

Ence

Söndag..

och snart är verkligheten tillbaka med full kraft. Känns inte riktigt som att min verklighet har funnits, har ju spytt så mycket. Men har haft två spyfria dagar, hoppas på en tredje idag. Och den magiska ingridiensen heter varm oboy på morgonen :-)

Skulle vara så underbart om det ger sig nu så att man kan börja leva lite igen, och kanske börja göra sig iordning. Det var ju knappast så att man behövde sminka sig förut, det rann ju bara efter första gången jag spytt. Men det skulle vara skönt att se lite pigg och fräsch ut och börja njuta på allvar. Längtar tills vi får se dem små liven och tills jag kan beställa en tröja.
Vill ju visa hela världen hur lycklig jag är om jag har två friska barn i min mage :-)


Nu ska jag alldeles strax leta upp mina nya linser så jag slipper gå med glasögon iallafall :-)


Tack och kram!

Ence

Lördag..

Och jag är så trött så jag orkar knappt hålla ögonen och ändå har jag sovit 10 timmar inatt.
Men nu blev jag så fruktansvärt glad för den kommentar som jag fick av min mamma och jag inser mer och mer hur mycket jag saknar henne och hur olidligt det kommer att bli fram till nästa lov.


Här har ni magen. V 13 (12+2)
Syns förmodligen inte ett smack eftersom jag inte hittade före bilden, men på morgonen och på kvällen har jag en enorm kula längst ner på magen. ;-) Eller hela dagen egentligen, det börjar bli svårt att dölja när man bara har linnen på sig men jag är hård om magen och jag känner att dem ligger lite mer åt höger sida på magen.
Men jag brinner för det här nu, jag kan inte tänka mig att behöva välja bort barnen.

Ang min o sambos situation, att jag har mina föräldrar o vänner på ett annat ställe långt härifrån, gör allt jätte jobbigt. Vi har inte pratat speciellt om hur vi ska göra när skolan är klar. Jag vill ju bo där jag har mina rötter och det är väl samma sak för honom. Jag har inte en aning om hur man ska lösa det i slutänden.

Jag har inte så mycket mer att skriva tyvärr, mer än att idag är det ju v 13 (12+4) fortfarande ;P Och jag tror att jag ska lägga mig på soffan en stund och låtsas inte sova! :-)

Fler bilder kommer läggas upp!
Ha det så bra allihopa!

Kram Ence

Torsdag..

Och precis kommit ur duschen, en sån där varm o lång dusch där jag får vara mig själv och för mig själv en stund.

Ska bara gå ner o klä på mig o blåsa håret så ska vi se om jag kan lägga upp någon magbild sen :-)  Hoppas bara att jag hittar så jag kan lägga över från kameran.

God kväll! :-)

Precis ätit lite mat och det var heeelt underbart. :-)
Jag lovar att snart kommer det upp en magbild, har en före bild också så vi får se om det syns något på magen. :-) Före bilden har jag dock tagit själv så det kanske inte syns så bra men vi hoppas!!

Har inte så mycket att skriva nu på kvällen, eftersom jag alldeles strax ska krypa i sängen. *Är dödstrött!!*
Även om jag sovit två timmar på dagen..


Men godnatt allihopa, så hörs vi sääkert imorgon :-)


Kram


Ence

Onsdag..

Och idag har inte vart ett dugg bättre, spydde fem gånger i morse.Tur att alla andra är på praktik så att jag inte missar något på så sätt. Har ju lite körkortsböcker hemma så jag kan plugga i lugn o ro i sängen.

Har upptäckt att inget annat än att få sova någon timme hjälper mot illamåendet, förutom en liten mugg varm oboy :D Men jag gör det här i tuuusen år till bara min barn är friska, för jag tycker att det kommer vara värt det. Men att diskutera fler barn sen det är nog omöjligt om inte det trevliga hormonet kommer som gör att man glömmer hur illa man mått. ;-) Förstått att det är mycket vanligt o säga att det inte blir fler barn.

Är det någon som har tips på preventivmedel efter snuttisarna kommit? P-piller är uteslutet för mig, annars hade jag ju inte haft två barn i magen ;-) Och p-stav fungerade inte alls bra för mig och spiral har jag hört skräckhistorier om så vad finns det mer för alternativ? :-) För även om det tar tid så återupptar man ju samlivet någon gång. :-P

Var hos tandläkaren idag, trots att vi aldrig tog någon röntgen bild så trodde hon att det såg bra ut. Hade lite tandsten som hon skrapade bort  *HUUAA* men annars så var det nog helt okej :-) Spydde dock i väntrummet, tur att jag var beväpnad med en påse i fickan, för vad jag såg så fanns det inte en enda papperskorg runt omrking någonstans.


Efter ultraljudet i december och jag ser att allt är bra med båda älsklingarna så ska jag beställa en tröja, så får resten av omvärlden reda på det också :-) Två kompisar i klassen som vet om det, ena är sambos bästa vän och den andra listade ut det alldeles själv, trots att han är man.. ;-) Haha, skämt åsido så vill jag vara helt säker innan vi sprider ut det glada :-) Kort på tröjan kommer i slutet av inlägget.


Vill tacka alla som skriver så snälla kommentarer, vek som jag är så får jag tårar i ögonen varje gång :-)


Kram

Ence


En sådan tröjaa. :-)


Tisdag..

Och jag har mått fruktansvärt dåligt idag. Klarade bara av en lektion i skolan, och under den timmen sprang jag och spydde tre gånger. Som sagt, jätte synd att det går ut över skolan men jag hoppas verkligen att det försvinner längre fram. Sen efter sambo skjutsat hem mig var det raka vägen till sängen och somnade (trots illamåendet) och sov fram till halv två. Efter det har jag druckit lite varm oboy, det enda som stannat kvar, och nu känns magen OK. Inte riktigt bra, men ändå :-)

Jag är sååå fruktansvärt törstig o hungrig men illamåendet biter sig fast. Vi tror att det var långt bilåkande häromdagen som gör illamåendet. Låg ju både onsdag och torsdag efter lång resan.


Men vecka 13 idag (12+0) :-)
Känns mysigt!!


Kram

Ence

Inskrivningsdag :-)

Japp, idag var det inskrivning. Allt var bra med blodtryck, blodsocker, urinprov osv. Spydde dock en gång inne hos BM, vilket inte var alltför trevligt för varken BM, mig eller sambo. ;-) Var och köpte åksjuke armband efteråt, vet faktiskt inte om dem funkar. Har inte vågat ätit så mycket idag, men har druckit desto mer iallafall. Ska snart försöka äta lite grann och något som funkat är varm oboy så det blir lite av det innan det blir sovdags.
Missade hela dagen i skolan idag pga av att jag mådde så illa och spydde tre - fyra gånger, känns synd att det går ut över skolan så mycket.

Fick tid för UL i mitten på december, så det är bara att invänta den spännande dagen. :-) Perfekt julklapp till barnens mormor, styvmorfar, farmor och farfar :-)

Fick en kommentar o någon som frågade om hur jag vet att det är tvillingar och det är för att jag var osäker på vilken vecka jag var i, fick då tid för VUL och då såg dom två småttingar där inne. :-)
Jag har faktiskt ingen koll alls på hur barnen mår, tänker förmodligen inte beställa ett angelsound ändå.
Men det finns ett syndrom när det gäller tvillingar som heter "den försvunna tvillingen" och då har den ena tvillingen tagits upp av kroppen eller av den andra som näring. Så en del, från början, tvillinggraviditeter kan sluta med enbart ett barn.

Men imorgon, tisdag, går jag in i vecka 13 (12+0) så det är ju lite spännande det också.
Ska lääängta så tills UL och hoppas på att tiden går så otroligt fort!!!


Nu ska jag försöka äta lite!

Tack för idag.

Kram Ence

Söndag :(

Och jag är så himla glad över att jag inte var ute igår, får kalla kårar bara jag tänker på alla fulla och odrägliga människor. (Säger inte att alla är det, men många) Och bara för att jag är gravid så är jag inte någon helad nykterist men det känns som en befrielse ;-)

Hade en mysig kväll med mamma framför tv:n igår, fick mina efterlängtade stuvade makaroner och hemgjorda köttbullar och åt tyvärr lite för mycket godis. :-) Somnade som törnrosa senare :D


Sambo köpte minimorötter efter önskemål idag, var ju bara så att jag spydde upp dem så fort jag ätit några. :-)
Men jag tror att det kommer kännas lite bättre idag, på något konstigt vis. :-)

Barnmorskan imorgon och jag är väldigt spänd, speciellt på blodproven. :| Hoppas på att jag får en tid för ultraljud då, så att vi kan kolla på dem små galningarna :-) Eller ja, Piff&Puff som arbetsnamnet är. ;-)

Nu ska jag äta lite mera morötter och ta det lugnt en stund :-)


Kram

Ence

RSS 2.0