Hemma

nu sitter jag hemma i soffan. Tog en lång dusch när jag kom hem och la mig sedan under täcket och somnade en stund. Min älskling är iväg och köper lite mys till kvällen. Han hade städat och gjort det jätte fint tills jag kom hem, det känns skönt. har en fruktansvärd huvudvärk som inte vill ge sig riktigt. Typiskt mammas älsklingar att vara kolugna nu när vi kommit hem när de knappt ville vara med på ctgn i hudiksvall. Ska till barnmorskan på torsdag morgon och sedan bär det av på ett tillväxtultraljud efteråt i hudiksvall. Jag hoppas att förvärkar och sammandragningar håller sig i skinnet för fredagen var hemsk! Och alla nålar, sprutor och dropp bidrog ju inte lugnande till min skräck :-)

:-)

Förmodligen får jag åka hem idag. Och det känns riktigt skönt! Var lite orolig över att bli hemskickad men det står ju still så då kan jag ju lika gärna utnyttja tiden hemma istället. Mysa lite med toffe och sådär :-) komma iväg på en föräldragrupp också. :-) har inte riktigt tyckt om maten här så när älskling hämtar mig sen så ska vi svänga in på donken. Haha :-) snart blir det en ctg, sedan en vaginal undersökning och sedan får jag förhoppningsvis åka hem :-) kram på er!

Dag 3

ja, då var vi inne på dag tre i hudiksvall. Och jag har blivit jätte förkyld! Hostar och mår inte alls så bra. Fick första pencilinkuren för en stund sen (antibiotika) och funderar starkt på att somna om till frukost. Vecka 34 (33+0) idag och vi får väl se när de beslutar att göra TULet. sammandragningarna har lugnat ner sig, verkligen, men den ena pojken lever om ordentligt!! Minsta grabben som inte vill ligga still, vill inte heller vara med på ctgn. Nu ska jag slumra en stund så uppdaterar jag när det finns tid. Kram på er!

hudiksvall

gör en kort uppdatering. Ligger just nu på bb avdelningen i hudiksvall, med bebisar kvar i magen. I fredags vid sex tiden så hade jag såna värkar så vi åkte upp. Väl här så blev det ctg-kurva, två kortison-sprutor i vardera ben och två bricanyl, och dropp med bricanyl. Blev jätte dålig av den så lite senare tog de bort den. Det verkade som att de var helt beredda på att det skulle komma två pojkar under natten. Men de höll sig kvar, och jag sov dåligt och vaknade tidigt. Fick värkar med några minuters mellanrum, men hände fortfarande inget mer än så. Igår kväll fick jag en riktigt stark värk som höll i sig i flera minuter och sedan kom några små bara. Fick en alvedon och en insomningstablett. Vaknade i natt av enorm smärta i magen men det gick över senare. Vaknade vid klockan sex - halv sju och blev uppkopplad till ctgn men var så dåsig av tabletten så höll mig knappt vaken. Blev sedan flyttad till en annan avdelning vid elva ungefär. Uppdaterar mer när jag orkar. Kram på er. Vecka 32+6 idag

24/3-10

Och oj vad dagarna går fort! Var inget möte idag, satt i en timme och väntade och fick sedan reda på att de skrivit fel på pappret de skickat hem och att det är imorgon jag ska dit. Suck!! Hormonerna svämmade över och jag började gråta när jag satt i bilen och körde hem, typiskt! Var väl ingen stor grej att sitta och vänta men det värsta var nog att jag hade så ont i ryggen. Men nya tag imorgon då!

Kom hem från föräldragruppen för en stund sen, jag åkte dit själv eftersom Toffe hade uppkörning för lastbil (som han klarade) och tyckte det var riktigt trevligt. Tycker det är kul att det är två tvillingpar i samma grupp, det kan inte vara speciellt vanligt. Mycket av det vi pratade om har jag ju snappat upp innan, men det är så skönt att få höra andras tankar och syn på saker och ting. Sen var det så otroligt skönt att få komma ut och göra någonting som inte har med skola eller något annat att göra, utan bara få vara någon som väntar precis som alla andra på livets mirakel. Att inte känna mig så himla instängd som jag gör jämt, utan vänner osv.


Ska försöka få en ny tid hos barnmorskan så jag kan träffa henne nästa vecka, men det verkade som att hon hade en hel del. Det fanns en tid den 1 april, men då ska vi på ultraljud så då blir det svårt att vara på två ställen ;-)
Konstigt man fungerar, jag känner liv och rörelse i magen och ändå är jag orolig för ultraljudet. Tror dessutom att jag dragit på mig en svampinfektion, inte alls trevligt och inte vad som behövs just nu!!


Nu ska jag kolla in på FL lite fort och sen ska jag förhoppningsvis gå hem och slänga mig på soffan.


kram!!

23/3-10

Fick frågan om jag inte har någon ny magbild och det har jag, men jag glömmer ju varje gång sladden så fort jag har tillgång till dator. Har ju ingen dator hemma, annars hade nog bloggen varit överklamrad med magbilder :-)
Ska lägga in en bild på min gipsmage också, och om vi hinner så ska vi fixa en ny gipsmage i vecka 35 om våra älsklingar är kvar i magen då.

Måste säga att det är fruktansvärt tungt för ryggen, det svider och bränner längs hela ryggraden och i revbenen. Sover dåligt på nätterna, vaknar med ångest och ont i hjärtat. Det är mycket tankar och problem med pengar, skola och sådär nu. Ska på möte på förmiddagen imorgon och på eftermiddagen ska vi på föräldragrupp så ikväll blir det en tidig kväll.
Snart skriver jag ur mig från skolan så att jag kan släppa en sak och koncentrera mig på att låta kroppen vila innan det är dags. Nästa vecka är det TUL och jag ska försöka se om jag hittar min BM på föräldragruppen imorgon annars så ska jag ringa på torsdag och fråga om en ny tid. :-)


Nu ska jag kanske gå hem och vila kroppen, är så jäkla yr! Som vanligt :-)


vecka 33 (32+1) idag och tiden TUFFAR på!!!



Kram på er!


22/3-10

Och nu är det inte många dagar kvar till nästa TUL! O fy vad jag längtar efter att få kika på våra pojkar igen.
55 dagar kvar idag och tiden känns oooolidlig men ändå första dagen i vecka 33 idag. :-)
Gör min sista dag i skolan imorgon och sedan börjas det plockas på föräldrapenningen.

Har inte så mycket att skriva idag än att jag har så ont i kroppen så jag kreverar men har vilat mycket iallafall och följde med pappa på loppis :-D


Antar att bloggen börjar bli lite tråkig att läsa men jag har inte så innehållsfullt liv :-)


kram!

21/3-10

Tack för era svar! Jag känner mig mycket lugnare nu, har känt något VÄLDIGT konstigt på gång i kroppen i flera dagar. Men antar att för att jag just känt så så kommer det dröja till vecka 39 innan de små vill komma ;-)
Sista dagen i vecka 32 (31+6) idag. 56 dagar kvar innan det är full tid. Får se hur många dagar av dem som blir kvar :-) Har så fruktansvärt mycket sammandragningar och förvärkar. Tog en promenad till Toffes syster, men det skulle jag inte gjort. Magen är stenhård!!! Hela tiden!


När jag fått våra underbara pojkar så ska jag skriva ut hela bloggen på papper så jag kan spara det i en pärm :-)
Sen börjar vi på en mamma-blogg. Då jag har tid. ;-)


Drömde i går natt att en bristning sprack och den ena pojkens fot stack ut?!?!? Vaknade och grät som ett litet barn, fy vad hemskt det var!


Nu blir det våfflor!

Kram på er!

19/3-10

och uuuuunderbara regn! vad skönt det är :-)
Sitter just nu och vaggar Toffes systerson och skriver här samtidigt. Så två saker kan jag ju göra samtidigt iallafall. ;-)

Är det någon som kan ge mig ett svar på hur bra chans till överlevnad och friskhet ett (två) barn kan ha i den här veckan? Hör olika överallt.

Blev kort nu eftersom jag gungar vagnen och det är dumt att utmana ödet alltför mycket ;-)



Kram på er!

18/3-10

Har inget nyttigt att skriva idag förutom att jag har haft så konstiga känslor om att förlossningen ska sätta igång. Har haft mycket tecken, jag vet att hjärnan lurar mig, men vad märkligt det känns!!! Har sammandragningar väldigt ofta, och ibland lite förvärkar ( som jag identifierar som mensvärk, haha :-P ) och har en brännande smärta genom hela ryggen så jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Sitter inte bra, ligger inte bra, orkar knappt stå upp och det är jobbigt och jag klagar så mycket!!!! Är hungrig ofta, men mår så illa så jag får inte i mig så himla mycket. och halsbrännan är ju ett faktum.


Nu har jag klagat alldeles för mycket och jag är glad för varje dag de stannar i mig ( 31+3 idag )
Kan inte förstå att jag snart ska bli mamma, Toffe ska bli pappa och vi har en egen familj!!! Det är ju otroligt.



Kram på er!

17/3-10

Och så var det onsdag och här sitter jag och kallsvettas som en galning i skolan. Har ont i ryggen och är yr, men reser jag på mig är jag rädd att jag säckar ihop så jag sitter kvar på stolen. Och så länge jag sitter kvar så verkar det gå bra.


Min graviditet - BF Sön 16 maj 2010

Din graviditet startade Mån 10 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 24 aug 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 220 av 280. (78,6%).

Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 2 fulla dagar (v31+2).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 16 maj 2010
Du har 60 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Vecka 32: 15 mar - 21 mar 2010

 

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.




Sitter här lite senare och har fruktansvärt ont i ryggen, huden på magen och är så yr. Det känns riktigt jobbigt, men är så rädd att någon hemskt ska hända om jag klagar. Om jag inte visar att jag är så tacksam för de två små liv jag har i magen.
Idag har Toffe och jag försökt hitta en lösning på hur vi ska göra sen när barnen kommer och vi kommer inte fram till något alls, jag gråter bara. Jag vill ju bo i närheten av mina föräldrar och Toffe i närheten av sina, och det finns liksom inget svar på frågorna. Vi vet inte hur vi ska göra, jag blir verkligen galen. Har börjat få ångest och ont i hjärtat, vilket inte alls känns bra eftersom jag inte vill att det ska påverka våra pojkar något.
Med 40 mil mellan är det inte bara att åka, och jag mår så fruktansvärt dåligt utan min mamma, styvpappa, bror och mina vänner. Vad gör man? Hur löser man ett sådant problem? Hur vi än gör så är någon missnöjd och inte trivs.

Ikväll ska toffe och jag mysa i soffan framför "Luftslottet som sprängdes" med scones och the. Mysigt att tänka på något annat och bara vara tillsammans.

Nu ska jag försöka lägga mig ner innan jag svimmar.


kram!

16/3-10

Och oj, vad dagarna går fort!!! Helt otroligt. Igår var vi hos barnmorskan, allt såg bra ut. Jag väger 82 kg (+15) och ett blodtryck på 100/65, SF-måttet ligger numer på 37 cm. Knoddarna hade hjärtslag på 148 och 136, ena rörde sig extremt mycket och ville nog inte alls vara med egentligen. Härligt! :-)

Var i skolan idag, mår inte alls bra men det får gå iallafall. Har inte så mycket att välja på när jag inte får en sjukskrivning och inte kan ta ut föräldrapenning än. Fick mitt slutbetyg i Samhällskunskap A och det blev ett VG så det får jag ju vara lite nöjd över.


Har varit väldigt dålig på att lägga in bilder på magen men jag ska verkligen försöka att lägga in en snart, så fort jag har en sladd till datorn.


Vecka 31+1 idag och jag vill att tiden går fort så jag får träffa våra små pojkar!!


Kram på er allihop!

13/3-10

Igår var jag på toppen humör ett tag, men det ändrades sen fram emot kvällen när jag fick tråkiga nyheter och när jag började bli trött och grinig men inte hade möjlighet att lägga mig.


Har inte så mycket att skriva mer än att jag går in i vecka 32 på måndag och att det börjar verkligen närma sig med STORMSTEG!!! :-) Ska till BM då, ska försöka uppdatera efteråt!

Kram på er allihop!



Ska uppdatera igen och skriva att jag skrev fel på vikterna.. Ena pojken väger 1535 och den andra väger 1347. :-) Än så länge skiljer det som sagt inte 250 gram och då behövdes inte tätare kontroller tyckte han.

Bilskrutte!

Är verkligen, verkligen tacksam för bilen jag fick i 18års present men den går sönder gång på gång på gång och vi har inte råd att laga den. Just nu är det inget allvarligt, men jag väntar på nästa bakslag. Känner mig så dum för att jag klagar på bilen, när mina föräldrar va så goa och gav den till mig. :-( vi får se vad det blir av den, måste ju ha en fungerande och säker bil till hudik när det är dags och sen när barnen ska åka med i den. Så nu har jag fått klaga lite. :-)

11/3-10

Och jag är så lycklig! Två små underbara pojkar väntar vi!! Skiljer ungefär 164 gram på dem men tydligen inget farligt och helt normalt :-) vecka 30+3 idag och min pojk på höger sida ligger än en gång med huvudet neråt och uppskattad vikt var 1535 (tror jag ) och knodden med huvudet uppåt vägde 164 gram mindre. Jag är så lycklig! Det är så underbart att det är två små pojkar! Hade varit lika glad om det var två flickor självklart, men har ju haft på känn att det är pojkar! Och idag gjorde vi gips magen, den är stor!! :-) nu ska jag bara njuta, kram på er!!

7/3-10

OCh vad tiden går fort ändå.. Vi är redan inne i mars och jag har idag bara 70 dagar kvar av graviditeten.. Spännande att se hur många av dessa dagar jag går :-D Längtar efter de små liven :-)

Igår drog jag igång med bullbak, men de blev inte klara i ugnen så slängde allihopa och tänkte ta nya tag och baka lite dumlemuffins idag innan tjejerna kommer :-) En av fem gånger har bullarna blivit bra, så jag får väl inse att det inte är bullar jag ska baka.. Tyvärr. :-P

Har massor av sammandragningar, inga onda vad jag vet iallafall.. Har inte en aning om hur det ska kännas om något är fel eller gör ont eller sådär, men det hade jag nog märkt antar jag :-)
Vecka 31 (30+0) imorgon och det är kanske bara sex veckor kvar eller mer :-)
Sover så fruktansvärt dåligt på nätterna, vaknar och har jätte ont och orkar knappt vända på mig.

Känns som att man inte vill klaga när man har två underbara liv i magen, tror alltid det ska hända något..
MEN FY SATAN, trodde aldrig det kunde vara såhär jobbigt att vara gravid!!!!! Trodde inte det var en dans på rosor men kanske... ja, jag vet inte..


Nu ska jag försöka ragga upp lite dumle och lite dajm så får jag väl uppdatera om hur det gick ;-)


Kram




Uppdatering om muffinsarna. Det blev inga dumle och dajm muffins, men däremot blev det blockchoklad och toblerone med kolasås ovanpå :-) Har inte vågat smaka själv så mamma fick vara testpilot. Tydligen godkända men det kan hon ju bara säga också ;-)

5/3-10

Insåg också att jag inte har någon koll alls på månader, så det här inlägget hette 5/2 innan :-)

Hej på er! Och ursäkta uppehållet :-) Har inte haft någon dator och har ju åkt ner till min goa mamma så har inte haft tid att skriva, men jag har inte lagt ner bloggen och jag gör inte förns småttingarna har kommit ;-) Får se om jag fortfarande håller på efteråt, men det är ju inte högsta prioritet.

Skulle försökt lagt in en bild, men jag upptäckte smart som jag är att jag glömt datasladden. Så vi får se om det ordnar sig på annat sätt eller om jag får lägga upp en när jag har tillgång till sladd nästa vecka istället.

Allt är bra ( vad jag vet ) med mig och kidsen. Jag är trött, stor, tung och på ett dåligt humör väldigt ofta men det är väl det som är tjusningen antar jag ;-) Och småttingarna sparkar som bara den oftast, tror aldrig att de sover. Resan igår var hur jobbig som helst, att sitta i en bil i fyra timmar är inte toppen. Stannade ju givetvis och sträckte på oss men det räcker inte så långt.

Vecka 30 (29+4) idag och tiden går så fort.. Ibland måste man nästan stanna upp och fundera på vad det är som ska komma, för ibland fäster inte tankarna riktigt. Har mycket mardrömmar om att barnen har dött, dör vid förlossningen eller annat läskigt. Mamma trodde att det man inte vågar tänka på när man är vaken kommer på nätterna.

Mamma hittade ett jättebra erbjudande också, hur många bodysar som helst, någon pyjamas och en overall för 500 kr så det tittade jag igenom igår och det är så fint. :-) Vill ju inte köpa för mycket till de små, men mamma får ha kvar sakerna hemma hos sig tills det är dags för då är hon väl uppe redan innan våra älsklingar har kommit. Vi har ordnat en vagn, en säng, lite kläder och.... eh, inte så mycket mer. Jag vet inte hur snart man ska ordna saker? Men skötbord är ju nästa prio men innan de blivit lite större behöver man väl inte alltför mycket?
Rätta mig om jag har fel, och om ni har förslag på annat :-)


Nu ska jag försöka slappna av en stund och sen duscha kanske. Jag vaknade innan åtta idag så har en hel dag att fördriva tills det uppkommer något, förhoppningsvis ska jag träffa Mia. :-)
Appropå sömnen, så antar jag att det är kroppen som förbereder sig för att kunna vakna när de små behöver mig. Inte sovit alls bra inatt och vaknade ju tidigt och ändå känner jag mig inte super trött. (förstår att det kommer senare)

Kram på er!

Hittade en bild från vecka 28 (27+5) Alltså exakt två veckor sen imorgon ;-)


RSS 2.0