Liten bildserie :-)

vecka 9 :-)



Vecka 13


Vecka 16

Vecka 19

Vecka 21.


vecka 23



OCH snart kommer bilder på magen i vecka 26 (25+0) Och då kommer de alltså in på måndag eller något sånt om jag har tillgång till dator :-)

29/1

Och igår missade vi ultraljudet, tyvärr :-( Så mycket snö så vi kom inte iväg, men vi fick en ny tid på måndag så då ska vi planera in med tåg osv innan så vi kommer iväg. Längtar ju efter att se mina små godingar.. De sparkar massor och jag blir lika glad varje gång :-D

Varmvattenberedaren har inte kommit igång och inget varmvatten så man borde kunna prata om hyresreducering eller liknande, eller? Vi betalar ju uppvärmningen, och beredaren har ju fortfarande gått och tagit ström utan att värmt vatten. Känns skit tråkigt!!


Har inte så mycket att skriva nu, tänkte bara uppdatera och skriva att vi aldrig kom iväg ;-P
ska äta lite tacos och sådär ikväll och må toppen tänkte jag.




Kram på er allihop!

vecka 25 (24+4)



Uträkning utgår från dagens datum: Fre 29 jan 2010.
Din graviditet startade Mån 10 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 24 aug 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 173 av 280. (61,8%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 4 fulla dagar (v24+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 16 maj 2010
Du har 107 dagar kvar till beräknad förlossning.

27/1

Ja, och igår låg jag och spydde hela dagen och hade världens halsbränna. Vaknade flera gånger inatt av sura uppstötningar och av ännu mer halsbränna. TOPPEN! Så har varit hemma och sovit idag och mått pyton.
Och sen toksnöar det när man tittar ut, hoppas bara att vi kommer iväg på ultraljudet imorgon. Vore jätte tråkigt att missa den och vi inte får se knoddarna.

Vecka 25 (24+2) idag och jag har känt mig nere men de kom och BYTTE varmvattenberedare eftersom vi vart utan i över en vecka, fast kämpen Emma har duschat iallafall. ;-)
Så ikväll ska jag ta mig en dust med all den disk som har fått stå eftersom vi ändå behövt diska om allt ändå. Men nu är besticken, tallrikarna, skålarna och glasen slut så nu måste det kommit igång!! Så blir en städkväll, det som orkas.

Och ska tacka min älskling som vart jätte go och köpte en sallad åt mig idag och var och handlade igår. Är jätte tacksam :-)


Nu vet jag inte vad det blir riktigt, men uppdaterar när jag har mer att skriva :-)


Kram

25/1

Varit hos BM idag och mätt magen och lyssnat på hjärtljud.
Magen ligger på 30 cm, hjärtljuden ligger på 152 och 156. :-)
Mitt hb-värde hade gått upp från 116 i november till 123(eller 125?) idag! :-)
Hade dessutom gått upp i vikt! :-O Hade ju sån halsbränna i två dagar så jag gjorde inte annat än åt eftersom jag glömde bort och köpa samarin, och igår när jag köpte samarin så försvann halsbrännan. Men idag så är halsbrännan tillbaka så nu ska jag sluka ett halvt glas samarin! ;-D

Imorse sparkade bebbarna så det gjorde ont i huden, de börjar få in rejäla kängor nu. ;-)


UL på torsdag! Längtar massor!

Blev kort uppdatering, ska hem och äta och dricka samarin. :-)


kram på er!


Uträkning utgår från dagens datum: Mån 25 jan 2010.
Din graviditet startade Mån 10 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 24 aug 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 169 av 280. (60,4%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 16 maj 2010
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 25: 25 jan - 31 jan 2010

 

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.



24/1

Och nu har jag kapitulerat och på torsdag vill jag åka hem! Så ska försöka fixa med skolan och sen åker vi för nu står inte jag ut en sekund till.
Hormoner och ilska och en massa längtan finns det i min kropp nu, och två underbara barn!! (Dem glömmer jag inte)


Men nu så ska vi fokusera på de bra sakerna, typ som BM imorgon och UL på torsdag morgon.

Ska äta upp mig med lite kladdkaka!

Kram på er!


vecka 25 imorgon. (24+0)

22/1

Sitter hos svärmor nu och blir bjuden på lasagne, får tacka så jätte mycket :-)
Har väääärldens håll på vänstersidan revbenen så vill inte röra så mycket på mig, alltså är det ju perfekt att sitta vid datorn ;-)
Fortfarande vecka 24 (23+4) och jag längtar, längtar, längtar till BM besök och UL nästa vecka.
Men missar ju visserligen en halv-dag i skolan, tyvärr men det är det allt värt :-)

Låg och läste och pluggade lite i soffan när jag klivit upp förut men det gick lite mer framåt än det gjort de senaste veckorna. Allt verkar ju glida ur skallen på mig, förstår inte vad det är.. Men som sagt, man skjuter ju upp allt när man är hemma. Läser en liten stund, sen ger man upp och så läser man en liten stund.. SUCK!!

Om en timme får vi påhälsning av pappa, hans ex och min syster. (2 år, så jag ska plocka upp allt som de små armarna når ;-) )


kram på er!

20/1

Hallå allihopa!
Har tappat bort vilken dag jag är på, men jag är nog vecka 24  (23+2) :-) Vad jag kan minnas. ;-)
Livet flyter på, känner mig dock deppig och nere eftersom jag behöver och saknar min familj och mina vänner.
Lägenheten är verkligen toppen men jag har som sagt ingen vän eller min mamma eller sådär att bjuda på kaffe eller mat eller något annat trevligt. Så jag känner mig tom och ensam, men jag försöker plugga och tänka på att jag kanske ska försöka slappna av och tänka på att om några månader har jag två knoddar här. :-)
Har ju egentligen praktik nu, men jag är så tung i kroppen och jag orkar verkligen inte. Är så trött, skulle kunna sova flera dygn på raken. Men varje gång jag vaknar är jag tröttare än jag var när jag somnat.

Har ju ingen dator i lägenheten heller, det blir att hålla utkik efter en så att jag kan blogga lite mer. :-)


Nu ska vi ta och äta lite, så ska jag gå hem sen och läsa lite tänkte jag.
Vänta på att handbollen startar klockan 20.00 :-) Sverige - Polen.


Kram på er allihop!


Uträkning utgår från dagens datum: Ons 20 jan 2010.
Din graviditet startade Mån 10 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 24 aug 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 164 av 280. (58,6%).
Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 2 fulla dagar (v23+2).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 16 maj 2010
Du har 116 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 24: 18 jan - 24 jan 2010

 

Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


18/1

Och idag så har jag gått in i vecka 24 (23+0) och det känns jätte härligt.
Vi har flyttat in och fått allt i ordning så nu har jag gått över till svärmor för att låna datorn bara. Ska snart gå tillbaka hem till oss och krypa ner i soffan och vänta på att det blir våran tvätt-tid. Har en himla massa nya handdukar och lakan osv att tvätta innan det kan användas.

Jag orkar inte skriva så mycket, är rätt trött efter flytten och vill gärna ta det lugnt idag. Imorgon är det ju dags för skola i fyra timmar, ungefär. Bävar för att behöva gå uppför alla trappor, det kan göra ont i magen.

Hade en liten incident inatt som gjorde att vi satt i Hudiksvall från klockan halv tolv till halv tre ungefär. Vad incidenten var är personlig men bebbarna mår iallafall bra och de sprattlar på som tusan där inne. Mammas lilla hjärtegull :-)

Ska förresten vänta med att gå hem så kanske boxern har anlänt när jag kommer tillbaka, så kan man leka zappare idag :-)


kram på er allihop!


Uträkning utgår från dagens datum: Mån 18 jan 2010.
Din graviditet startade Mån 10 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 24 aug 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 162 av 280. (57,9%).
Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 0 fulla dagar (v23+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 16 maj 2010
Du har 118 dagar kvar till beräknad förlossning.

14/1

13:20

Tack för ord som värmer :-) Och jag längtar massor  till föräldragruppen, så man kan sluta känna sig som en enstörning. Där vet jag ju att jag har något gemensamt med människor iallafall. :-)

Har pluggat lite idag, tar det i omgångar eftersom jag inte hade någon riktig ordning på det så är det bara läsning som gäller. Men jag blev lite lagom nere när det hela tiden är något, och jag förstår inte hur det här ska gå till. *vet att det är kryptiskt ;-)*  Sitter iallafall och äter lite gröt nu och ska strax sätta mig och läsa en omgång till och sedan ska jag gå ner i tvättstugan och leta upp alla mina kläder och packa ner i en kartong så är jag i princip helt färdig packad så det är bara att vänta på att jag ska åka och skriva kontrakt så :-) Och vänta på att mina föräldrar kommer!!! Det känns verkligen som en evighet, men pratade med styvpappa igår och allt var bra med dem men de hade mycket att göra :-)


Jag har väl inte så mycket att skriva, mer än att det är ännu en dag (igår) passerad i graviditeten och det börjar göra ordentligt ont i revbenen och jag får ibland jäkligt svårt att andas för att allt trycker på. Men bara mina snuttisar är friska och pigga när de kommer ut så gör jag det här i tusen år till ;-)

Kram på er allihop!

17:12

Glömde säga också att imorgon eller på lördag så är flytten ett faktum :-) Känns riktigt, riktigt bra.
Nu ska jag äta lite grann.

Kram på er!


Här kommer två bilder! :-)

Vecka 23 (22+3) Tatueringen börjar töja ut sig ;-) Börjar få sådana märken efter mudden på byxorna också.




Och idag är tröjan på :-D

13/1

16:26

Och idag känns som att det är en tuff dag, känslomässigt..
Har pluggat lite grann, men mest känt mig nere. Känner sån saknad av vänner och familj så det gör ont..
Känns liksom som att man inte har något att hänga upp livet på, känner mig bara som en trasdocka som kastas hit och dit (Tro mig, vet att jag har underbara barn i magen) men jag känner mig så.. inte värdelös, men ovärdefull just nu. Hatar såna här dagar och hoppas att det lättar när jag får fixa och greja i lägenheten, men jag har inga kompisar att bjuda på kaffe i vårat nyinflyttade.. Jag har inte ens några kompisar här uppe. Usch, nu ska jag försöka sluta deppa och ta mig i kragen.

Ska åka och simma en stund så återkommer jag senare..

Kram på er



21:44

Jag känner mig lite bättre till mods, men känns ändå inte bra att vara så långt från min familj och mina vänner. Men jag får ju iallafall träffa mamma och styvpappa i helgen och storebror i början av mars. :-)
Åkte iallafall till badhuset, fick ont i magen av att simma så simmade 2 meter och sedan gled jag mest runt i vattnet. Kände mig lätt som en fjäder, och därför var det totalt underbart att vara i. Gick upp och stod i duschen i säkert 25 minuter, de andra lär ju trott att jag var tokig. :-)


Innan vi åkte till badhuset så skulle jag böja mig ner och kolla i brevlådan här utanför och halkade till och slog i bröstet och nu för en stund sen så märkte jag att tröjan var lite blöt på utsidan (trodde först att jag blödde *hur fasiken jag nu skulle kunna göra det* och gick utan BH nu på kvällen, för er som tycker om för mycket info) och då insåg jag att jag hade "läckt" från bröstvårtorna. Drar det igång med lite vätska varje vecka från och med nu, eller var det bara en tillfällighet? Som sagt, är ju nybörjare och det är lite läskigt när kroppen förändras så pass mycket utan att man kan vara med på det ;-) Och jag blev så chockad så jag var tvungen att höra om det är någon som vet.

Bebbarna har vart rätt lugna idag, de sparkade en hel del när jag gick upp ur vattnet. Om det var för att jag skulle fortsätta vara i eller för att de var glada över att de kom upp har jag ingen aning om. ;-)

Nu ska jag slänga mig på soffan tillsammans med Toffe och äta lite ("lite" brukar bli en skål gröt och någon smörgås) så vi hörs nästa gång jag uppdaterar.

Snart kommer en ny magbild förresten :-)


Kram på er!



Uträkning utgår från dagens datum: Ons 13 jan 2010.
Din graviditet startade Mån 10 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 24 aug 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 157 av 280. (56,1%).
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 2 fulla dagar (v22+2).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 16 maj 2010
Du har 123 dagar kvar till beräknad förlossning.

12/1

13:02

Och jag är totalt överlycklig! :-) Allt gick bra på UL och vi fick tilloch med se en liten fot, underbart. Så torsdagen den 28 ska vi tillbaka och titta på dem igen och på måndagen (25:e) ska vi till BM. :-)

Jag håller på att längta ihjäl mig efter lägenheten, som vi flyttar in i på lördag. Men vad dagarna går sakta... Vad ska jag göra?! Försöker plugga lite grann men det är jätte svårt när man får kickar och blir distraherad hela tiden, men nu gäller det tuffa tag. :-)


Hade inte så mycket att skriva idag :-)

kram på er!


15:19

Glömde skriva att det är MYCKET troligt att det är enäggstvillingar och vi har ännu inte tagit reda på kön. Jag är så nyfiken, men ändå skulle det vara underbart att vänta tills de ska och vill komma ut ;-) Jag längtar redan massor och förmodligen så kommer vi inte ta reda på kön utan köpa en varsin neutral färgad pyjamas till de små pyrena när de känner sig redo ;-) Men jag har en svag aning om att det kan vara två grabbar, det ligger liksom lite grann i Toffes gener. :-) Men innan vi vet / de kommit ut så är det bara spekulationer!

Nu har de dragit igång och sparkat här så att mamma nästan trillar av stolen ;-)

Ha en härlig kväll!

Kram på er.





Uträkning utgår från dagens datum: Tis 12 jan 2010.
Din graviditet startade Mån 10 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 24 aug 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 156 av 280. (55,7%).
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 1 full dag (v22+1).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 16 maj 2010
Du har 124 dagar kvar till beräknad förlossning.



Vecka 23: 11 jan - 17 jan 2010

 

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.


11/1

Och idag har vi vart hos BM. Vi satt och småpratade lite till en början och sedan tog hon blodtryck, vilket hade stigit sen förra gången så det såg bra ut idag. Vi lyssnade även på bebbarnas hjärtljud, det var jätte härligt. :-) 152 på den ena och 148 på den andra, så lite skillde det ju men inte speciellt mycket. Och så försökte BM boka ett ultraljud, men det var ingen som svarade i Hudiksvall så hon lämnade mitt nummer och så blev jag uppringd efteråt och fick en tid redan IMORGON!! Det kändes riktigt, riktigt bra. Så vi ska iväg och kika på dem klockan elva. Hos BM så var det vägning också och jag har gått från startvikten 67 kg den 2/11 till 72 kg idag 11/1. Det tyckte hon var jättebra och det var också jätte bra att jag har slutat spy, vilket det givetvis är. :-) Fick också lämna ett moderskapsintyg till försäkringskassan idag, och så snart som möjligt ska Toffe skriva på papper. :-)

Tillbaka i vardagen, känns jätte tråkigt men på lördag så blir det inflytt och så har vi mamma och styvpappa på besök natten till söndag så det är verkligen toppen! Och så har vi givetvis imorgon att se fram emot.
Gick och handlade på IKEA i lördags, och snacka om att man tappar bort tiden när man hittar massa fina saker. :-) Mamma köpte en ram och skulle hjälpa mig med ultraljudsbilderna så jag kan sätta upp dem på väggen.


Jag märker hur humöret blir mer och mer påverkat. Blir sur och irriterad för väldigt små saker och har svårt att släppa det. Känns inget bra och har inte bara med hormoner att göra.


Kram!

8/1

Och jag bara längtar tills BM-besöket på måndag så jag kan få reda på när UL blir!!! Och nästa fredag när vi flyttar in i lägenheten, det blir jätte härligt. Men just nu så sitter jag här med en väldigt... könsmogen hanhund och en löpande tik instängd i ett av sovrummen. Vi är inte rädda för att det ska bli valpar direkt eftersom tiken är så elak mot hanen men han springer efter och fluktar hela tiden, haha!! Han piper, piper och piper.. Det är verkligen jordens undergång det här, och jag tycker faktiskt lite synd om honom. Men det blir kastrering snart iallafall så kanske vi slipper detta.

Vecka 22 (21+4) idag och jag var uppe tillsammans med mamma och åt frukost imorse, sen la jag mig i sängen och läste i en timme och sedan tvärslocknade jag. Skönt! :-)
Idag hade jag tänkt och fika med några tjejer eftersom det kan bli lite ont om tid i helgen, då vi ska hämta soffor imorgon och sedan till Karlstad. Sen på söndag så blir det ju tyvärr att åka tillbaka upp till vardagen, men som tur är så kommer ju mamma och styvpappa upp nästa helg så behöver inte känna mig så ledsen. Då ska Emma sätta igång att göra laxpaket * JÄTTEGOTT!*

Nu ska jag ta mig en sväng till stan och leta efter en skapligt billig drop-in frisör :-) Har länge velat ha långt hår, men nu när det börjat växa så har jag ingen frisyr och jag trivs inte i håret. Så då plågar jag mig inte utan då klipper vi av det så jag slipper bry mig så mycket om det :-)

Ha det så bra allihopa!

Kram!

6/1

12:50

Och lägenheten är våran :-) Kontrakt och elen kommer igång nästa fredag så det blir jätte toppen :-) Ska iväg och titta på en soffa i karlstad någon dag snart och sen är det ju lite små fix som vi ska hämta från landet. Lite bord, stolar och sådär. Så är verkligen toppen glad idag.

Hela familjen tog sovmorgon, vaknade strax efter elva och då låg alla kvar. Sitter nu och rotar lite på IKEA på nätet, de hade tydligen någon rea eller vad det var jag fick höra :-)


Idag, vecka 22 ( 21+2 ) Har jag 130 dagar till beräknad förlossning :-) Det är ju också lite spännande och se hur många av dessa dagar som blir "förbrukade". Igår levde snuttarna rullan en sväng så deras mormor fick känna några sparkar, myycket spännande!! :-D Längtar dock tills måndag så man kan få reda på när nästa UL blir av, eftersom jag vill att det blir så fort som möjligt. Men jag lunkar väl på sakta men säkert, förhoppningsvis.


Blev ett väldigt rörigt och oformulerat inlägg idag, får be om ursäkt för det. :-)


Nu ska jag jaga vidare efter soffa!!


Kram på er!


21:50

Ska uppdatera att soffjakten förhoppningsvis är avslutad! En kompis syster som sålde jätte fin soffa och två fåtöljer så är verkligen toppen nöjd!! :-) De gick i brun färg så det kommer passa bra med bokhyllan, dessutom var de i skinn så man kan torka av lite lättare om det skulle hända att något rinner på ryggstödet ;-)

Har vart hos min morfar idag, han är gammal och lite grinig, och inte någon av de gamla ( över 80 +) i vår släkt vill låtsas om att jag är gravid och att vi ska ha barn. Men morfar var glad och vi pratade inget om det, men när vi skulle åka så kramade jag honom och då  önskade han mig lycka till "med mina grejor" ;-) Gamla människor har nog lite svårare och förstå, det verkar iallafall så i våran släkt. Men styvpappa berättade att han pratat med morfar på julafton och då hoppades morfar att han levde så att han fick träffa dem, så lite ömhet finns det i honom ;-)

Hittade fint porslin efter min mormor, som jag ska ha i den nyinförskaffade bokhyllan :-) Tillsammans med våra glas från förlovningsnatten och mina "Gröna Anna"-koppar och fat!

Jag har vart så huslig att jag gjort en sockerkaka så nu ska jag strax ta ut den ur ugnen.

Hoppas ni alla får en trevlig kvälL!

Kram!

5/1

Hallå, allihopa. Gör en snabb uppdatering innan vi ska iväg till synsam, till banken och öppna ett ica-konto. Dessutom får vi reda på om / när vi får lägenheten idag. *Väldigt spänd*
Tack för alla svar, och igår kväll slog mina busar till!! De sparkade och sparkade och sparkade i ungefär en timme. Toffe kunde också känna dem fast han har ju då inte lika mycket tålamod med att hålla still handen på stället. :-) Jag börjar fundera på om det var dagarna efter nyår när man var så himla avslagen som det inte kändes så mycket eftersom jag inte rörde mig så mycket. Men igår var jag ju igång och duschade, lagade mat och grejade så då kanske de kom igång lite.. :-)

Det stretar och drar i huden, än så länge har jag itne fått några bristningar men har hittat några stora blodkärl som löper tvärs över magen. Sambo tror att jag ska klaga på varenda liten grej, men jag är bara fruktansvärt fascinerad så jag bryr mig inte alls om jag får skavanker. Vill ju bara att de små ska må bra. :-)
Allvarligt talat så har jag börjat fundera lite på förlossning osv, och jag börjar nästan bli lite orolig. Men vi får se lite längre fram på nästa ultraljud om det fanns någon skiljevägg eller om den var väldigt tunn. :-) Så då får jag utgå från att vara orolig då istället. ;-)


Nu ska jag borsta tänderna och gå och peta på älskling och åka ner till synsam. :-)


Ha det bra allihop!!


Kram på er!

4/1

Insåg att det blev dubbla inlägg igår så ska ta bort ett av dem :-) Idag har jag gått in i vecka 22 och jag känner lite buffar då och då men inte jätte mycket. Funderar på om jag ska bli orolig eller om jag ska vänta tills nästa måndag då vi ska till BM med att fråga. Tror att jag vaknade inatt av att de sparkade, men då är man ju knappt vid medvetande så jag har ingen aning. Hur har det vart med er andra som gått med tvillingar, eller bara ett barn? När har ni börjat känna ordentliga sparkar?

Idag har jag iallafall haft jätte trevligt besök av Mia och hennes syskonbarn, de var och spanade lite grann på kattungarna. :-) Och strax innan dem kom så kom min "bebisar"-tröja!! :-) Ska lägga in en bild på magen så fort som möjligt, när jag fixat en dator hemma. Insåg också idag att jag har tänjt ut mina mamma byxor en hel del. men insåg också att om det stämmer med vikten så har jag inte gått upp mer än 3-4 kilo så det är bara min mage som växt i stort sett. Toffe tyckte för ett tag sen att rumpan blivit mindre, men det kan ju vart när jag spydde som mest :-)

Nu ska jag strax hem och leka it-tekniker och se om Mia kommer tillbaka något :-)


Kram på er!!


Uträkning utgår från dagens datum: Mån 4 jan 2010.
Din graviditet startade Mån 10 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 24 aug 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 148 av 280. (52,9%).
Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 0 fulla dagar (v21+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 16 maj 2010
Du har 132 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 22: 4 jan - 10 jan 2010

 

Vecka 22
Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.


3/1

Och eftersom jag inte haft internet innan så ska jag passa på att önska er gott nytt år och god fortsättning innan jag gör något annat :-) Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton. Våran blev sådär, var mest ute och skjutsade folk. Tänk att man åker på det bara för att man är nykter, hände en liten olika i en lånad bil och självklart fick den nyktra gravida kvinnan torka upp spyorna!! Härligt värre!
Och efter den kvällen har det absolut inte hänt något, har vart så trött och avslagen så jag har sovit mestadels och vi har suttit här i soffan och bara latat oss. :-) Har varit så fruktansvärt slut så jag kan sova mer än 13 timmar i sträck, så ska höra med barnmorskan om det kanske kan vara dags för järntabletter snart. Och jag har varit slarvig med maten så ska ta tag i det här ordentligt!! Imorgon får vi reda på om vi kan få lägenheten, och jag hoppas hoppas hoppas för mitt liv att vi får den! Skönt att vara lite förberedda om det skulle sätta igång tidigt (inte vet jag :-P ) Men däremot så vill jag inte köpa några barnkläder förns vi har vart iväg på nästa ultraljud. Det känns bäst så. :-)


Nu har min söta mamma gjort pannbiffar, potatis och sås så nu ska vi äta! :-)


*vecka 22 imorgon*

Kram på er

RSS 2.0